Ve bir devrin sonu! Rıza Çalımbay ''Buraya kadar'' dedi...

Rıza Çalımbay, için uzun süredir teknik direktörlük görevini yaptığı Sivasspor'da yolun sonu gözüktü. Kırmızı-beyazlılardan sezon sonu ayrılmaya hazırlanan Rıza Çalımbay'ın yerine getirilecek isim de belli oldu. İşte detaylar...

Uzun süredir Süper Lig ekibi Sivasspor'da görev yapan Rıza Çalımbay için bir devrin sonu geldi. Sözleşmesi sezon sonunda bitecek olan ve kırmızı-beyazlılara veda etmeye hazırlanan Rıza Çalımbay'ın yerine gelecek isim de belli oldu.

RIZA ÇALIMBAY AYRILMAYA HAZIRLANIYOR

2019'un yazında göreve getirildiği Sivasspor'da uzun süredir teknik direktörlük yapan Rıza Çalımbay, kırmızı-beyazlılarla şimdiye kadar 184 resmi karşılaşmaya çıktı. Geldiği günden bu yana Sivasspor ile Avrupa'da da başarılı grafik çizen Çalımbay, kırmızı-beyazlıların efsanesi oldu. Ancak bu yaz sözleşmesi sona erecek olan ve kariyerinde yeni bir sayfa açmayı planlayan deneyimli çalıştırıcı, ayrılmaya hazırlanıyor.

YERİNE GELECEK İSİM BELLİ

Rıza Çalımbay'ın ayrılığı sonrası takımın teknik direktörlüğü için en büyük aday İsmail Kartal. Sivasspor, Çalımbay sonrası Kartal'ı göreve getirmeyi planlıyor.

KARİYERİ VE SİVASSPOR KARNESİ

Daha önceden Göztepe, Denizlispor, MKE Ankaragücü, Çaykur Rizespor, Beşiktaş, Ankaraspor, Eskişehirspor, Mersin İdman Yurdu, Kasımpaşa, Antalyaspor, Trabzonspor ve Konyaspor'da da görev alan Rıza Çalımbay, 2019'un yazından bu yana çalıştırdığı Sivasspor'da toplam 184 resmi maça çıktı ve bu karşılaşmalardan 76 galibiyet, 50 beraberlik ve 58 yenilgi alarak maç başına 1.51 puan ortalaması yakaladı.