Ve bir devrin sonu! Luis Suares kararını resmen açıkladı...

Luis Suarez flaş bir karar aldı. Inter Miami forması giyen Uruguaylı forvet, geleceğine ilişkin planını açıkladı. İşte Luis Suarez'in o açıklaması...

FATİH BURAK YILDIRIM

Kariyeri boyunca Liverpool, Barcelona ve Atletico Madrid gibi takımların formalarını giyen Luis Suarez, devre arasında Brezilya'dan MLS ekibi Inter Miami'ye transfer olmuştu. Burada eski takım arkadaşı Lionel Messi ile birlikte oynayan 37 yaşındaki futbolcu, geleceğine ilişkin flaş bir açıklama yaptı.

LUIS SUAREZ KARARINI AÇIKLADI

MLS ekibi Inter Miami ile 1 yıllık sözleşme imzalayan Luis Suarez, futbol kariyerini noktalayacağını açıkladı. Luis Suarez yaptığı açıklamada, "Inter Miami benim kariyerimin son kulübü. Bu konuda tamamen dürüstüm" dedi.

Açıklamalarını sürdüren Luis Suarez, "Henüz tarihine karar vermedim ama ben son mücadelem için hazırım. Bundan sonra kaliteli bir yaşam sürmeyi düşüneceğim. Bunu konuştukça ağlayacak gibi oluyorum. Ama kendinizi bir şekilde hazırlamanız gerekiyor" ifadelerini kullandı.

DEV BİR KARİYER!

Kariyerine Uruguay'da Naciolal altyapısında başlayan Luis Suarez, sırasıyla Groningen ve Ajax'ta forma giydi. 2011 kışında Liverpool'a transfer olan Uruguaylı forvet, İngiliz ekibinde muhteşem bir çıkış yakaladı. Liverpool'da çıktığı 133 maçta 82 gol ve 46 asist yapan Luis Suarez, 81 milyon euro bonservis bedeliyle Barcelona'nın yolunu tuttu. Burada da büyük başarılara imza atan Suarez, sırasıyla Atletico Madrid, Nacional, Gremio ve ardından Inter Miami'ye imzayı attı.

Kariyeri boyunca 768 maçta boy gösteren 37 yaşındaki forvet 471 gol ve 263 asist kaydetti. Uruguay Milli Takımı'yla ise 138 maçta 68 golü bulunuyor.

www.aksam.com.tr | Fatih Burak Yıldırım