Ve bir devrin sonu! Lionel Messi'nin tahtını resmen yıktı...

Arjantin'in ve futbol dünyasının en büyük yıldızlarından Lionel Messi, istatistik rekorlarından birine veda etti. 36 yaşındaki futbolcunun rekorunu Cristiano Ronaldo geride bıraktı. Lionel Messi gelişmesinin detayları haberimizde...

Lionel Messi, kazandığı kupalar, ürettiği goller ve asistlerle futbol dünyasına adını altın harflerle yazdırmayı başardı. Birçok rekoru bulunan 36 yaşındaki yıldıza kariyeri boyunca ezeli rakibi olan Cristiano Ronaldo sürpriz bir alanda üstünlük kurmayı başardı.

LIONEL MESSI'NİN TAHTINI CRISTIANO RONALDO YIKTI

Lionel Messi'nin başarılarla dolu kariyerinde 20 yıla yakındır rekabet ettiği Cristiano Ronaldo'ya üstünlük kuramadığı alanlar da bulunuyor. İki oyuncunun birbirine en yakın olduğu "penaltısız gol sayısı" istatistiğinde Arjantinli yıldızın uzun süredir devam eden liderliğini Ronaldo, Al-Nassr formasıyla attığı son golle yıktı. Portekizli efsane, Al-Fateh karşısında takımının perdeyi açan golünü kaydederken penaltısız gol sayısını 714'e yükseltti. Messi'nin ise bu alanda 713 golü bulunuyor.

İKİ OYUNCUDAN 1696 GOL!

Kariyerine aktif olarak devam etmekte olan iki süper yıldızın şu ana kadar toplamda 1696 golü bulunuyor. 869 gole imza atan Cristiano Ronaldo, 827 gollü Lionel Messi'nin 42 gol önünde yer alıyor.

www.aksam.com.tr