Ve bir devrin sonu! Emre Belözoğlu ''Buraya kadar'' dedi...

Emre Belözoğlu için Başakşehir hikayesi sona eriyor. Turuncu-lacivertlilerde 2. sezonunu bitirmeye hazırlanan genç teknik adam Emre Belözoğlu, Avrupa'ya yelken açmaya hazırlanıyor. İşte detaylar...

Başakşehir'de teknik direktör Emre Belözoğlu için yol ayrımına gelindi. Avrupa hayalini gerçekleştirmek isteyen başarılı çalıştırıcı Emre Belözoğlu, sezon sonu turuncu-lacivertlilerden ayrılmayı planlıyor.

EMRE BELÖZOĞLU, KARİYERİNE AVRUPA'DA DEVAM ETMEK İSTİYOR

2021'in yazında Başakşehir'de teknik direktörlüğe getirilen Emre Belözoğlu, takımda başarılı işlere imza attı. Turuncu-lacivertlilerde Avrupa'da da başarılı bir grafik çizen genç çalıştırıcı, gelecek sezon kariyerini bir adım öteye taşımak istiyor. Bu doğrultuda Belözoğlu, İstanbul ekibinden ayrılarak Avrupa'da bir takımı çalıştırmayı hedefliyor.

HULL CİTY İLE ANILIYOR

Emre Belözoğlu'nun adı özellikle Championship ekiplerinden Hull City ile anılıyor. Acun Ilıcalı'nın sahibi olduğu İngiliz ekibinin 42 yaşındaki teknik adamla yakından ilgilendiği gelen bilgiler arasında. Belözoğlu'nun tercihini ne yönde yapacağı ise merak konusu.

KARİYERİ VE BU SEZONKİ PERFORMANSI

İlk teknik direktörlük deneyimini kısa süreliğine Fenerbahçe'de yaşayan Emre Belözoğlu, sarı-lacivertlilerin başında 10 maça çıkmış ve bu karşılaşmalardan 7 galibiyet, 2 beraberlik, 1 mağlubiyet alarak dikkat çekmişti. Fenerbahçe'den ayrılmasının ardından, bir sonraki sezon Aykut Kocaman ile yollarını ayıran Başakşehir'de göreve getirilen Belözoğlu, ilk sezonunda 31 resmi maçtan 17 galibiyet, 8 beraberlik ve 6 yenilgi alarak maç başına 1.90 puan ortalaması yakalamayı başardı.

Bu sezon ise 50 resmi maçtan 26 galibiyet, 13 beraberlik ve 11 mağlubiyet alan 42 yaşındaki genç teknik adam, maç başına 1.82 puan ortalaması yakalayabildi.