Ve bir devrin sonu! Alex de Souza'nın tahtı yıkıldı: Buraya kadarmış...

Süper Lig devi Fenerbahçe'nin efsane oyuncularından Alex de Souza'yı yakından ilgilendiren bir gelişme yaşandı. Brezilyalı eski futbolcu Alex de Souza'nın Süper Lig'deki başarısı yıldız oyuncu tarafından tekrarlandı. İşte detaylar...

www.aksam.com.tr

Süper Lig'de yıllarca Fenerbahçe forması giyen ve herkesin sevgisini kazanan Alex de Souza futbolu bırakmasının ardından uzun süredir sessiz ve gözlerden uzak bir hayat yaşıyordu. Fenerbahçe'yi sürekli desteklediğin dile getiren ve ligde birçok rekoru kıran Alex'in hükümranlığına Galatasaray'ın Arjantinli golcüsü Mauro Icardi son verdi.

ALEX DE SOUZA'NIN HEGEMONYASI SONA ERDİ

Ülkemizin dev takımlarından Fenerbahçe'de yıllarca forma giymiş ve kaptanlığını yapmış olan Alex de Souza için çarpıcı bir gelişme yaşandı. Galatasaray'ın Arjantinli süper golcüsü Mauro Icardi, dikkat çeken bir istatistikte Alex'i yakaladı. Icardi, Galatasaray formasıyla Süper Lig'de 51 maçta tam 55 kez skor katkısı verirken bu rakamlarla 2010-11 yılında Fenerbahçe formasıyla Süper Lig'de 38 maçta 44 gole katkıda bulunan Alex'in ardından oynadığı maç sayısından fazla skor katkısı veren ilk isim oldu ve Brezilyalı efsaneyi yakalamış oldu.

FENERBAHÇE RAKAMLARI

Alex de Souza, dokuz sezon formasını giydiği Fenerbahçe'de tüm kulvarlarda 344 maça çıkmıştı. Efsane isim, bu karşılaşmalarda 171 gol ve 146 asist üreterek toplamda 317 kez skor katkısı vermeyi başarmıştı

MAURO ICARDI'NİN GALATASARAY RAKAMLARI

Mauro Icardi, iki sezondur formasını giydiği Galatasaray'da tüm organizasyonlarda 65 maça çıktı. Arjantinli golcü, bu karşılaşmalarda 47 gol ve 19 asist üreterek 66 kez skora etki etmeyi başardı.

www.aksam.com.tr