Ve Altay Bayındır hayırlı olsun! 25 milyon euroluk çılgın rakam: Tarihe geçti

Altay Bayındır'ın Fenerbahçe'deki geleceği netleşti. Sözleşmesinin son senesinde olan başarılı file-bekçisi sarı-lacivertlilerle anlaşmaya vardı. Altay Bayındır ile yeni mukaveleye imza atacak Fenerbahçe, serbest kalma bedeli olarak 25 milyon euro belirledi. İşte ayrıntılar...

aksam.com.tr

Fenerbahçe'de Altay Bayındır konusunda yeni gelişmeler yaşanıyor. 2019-20 sezonunun başında Ersun Yanal'ın isteğiyle 1,5 milyon euroya transfer olan Altay Bayındır, kısa sürede gösterdiği performansla sarı-lacivertli taraftarların gönlünü fethetmişti.

ALTAY BAYINDIR ERSUN YANAL'I HAKLI ÇIKARDI

Söz konusu dönemde yabancı kaleci transferi yapmayı düşünen Ali Koç yönetimi, Ersun Yanal'ın isteği ve diretmesiyle Altay Bayındır'ı kadrosuna katmıştı. İlerleyen süreçte deneyimli teknik direktörün haklılığı bir kez daha görülmüş oldu.

FENERBAHÇE BİR SÜREDİR GÖRÜŞÜYORDU

Altay Bayındır, transferinde gözdelerinden biri olarak başta İngiliz ekipleri olmak üzere Avrupa'nın birçok dev kulübü tarafından takip ediliyordu.

Milli file-bekçisine olan ilgisini bilen Fenerbahçe, sözleşmesinin son yılına giren Altay Bayındır ile yeni sözleşme için görüşme halindeydi.

ALTAY BAYINDIR İLE ANLAŞMA SAĞLANDI

Kariyer hedeflerinin başında Avrupa'da olmak olan, fakat Fenerbahçe'ye iyi bir bonservis kazandırmadan ayrılmayı düşünmeyen Altay Bayındır, kısa süre içinde sarı-lacivertliler ile yeni kontrat konusunda anlaşmaya vardı.

ALTAY BAYINDIR'A %66 ZAM YAPILDI

Fenerbahçe 4 yıllık sözleşme konusunda anlaşmaya vardığı Altay Bayındır'ın maaşına da yüzde 66 zam yaptı. Başarılı kaleci yeni sezondan itibaren Fenerbahçe'den yıllık net 2 milyon euro kazanacak.

25 MİLYON EUROLUK FESİH BEDELİ

Öte yandan Fenerbahçe, Altay Bayındır'ın yeni sözleşmesine serbest kalma bedeli de koydu. Aksam.com.tr'nin edindiği bilgiye göre; milli file-bekçisinin sözleşme fesih bedeli olarak 25 milyon euro belirlendi. Bu fesih bedeli sonrası Altay Bayındır, Fenerbahçe tarihinde en yüksek sözleşme fesih bedeline sahip olan kaleci oldu.

FENERBAHÇE KARNESİ

Fenerbahçe'nin Altay Bayındır'la ilgili resmî açıklamayı birkaç hafta içinde yapması bekleniyor. Geçtiğimiz sezon Süper Lig'de 24 maça çıkan Altay Bayındır kalesinde 20 gol görmüştü. Başarılı file-bekçisi 10 maçta da kalesini gole kapatmayı başarmıştı.

aksam.com.tr