Ve Alexander Sörloth transferi resmen bitti! 3 yıllık sözleşmeye imza atıyor...

Alexander Sörloth transferi resmen bitiyor. Norveçli golcü için resmen harekete geçildi. İşte Alexander Sörloth transferinin detayları ve yıldız oyuncunun yeni durağı...

Yaz transfer döneminin başlamasıyla birlikte transfer pazarındaki hareketlilik de arttı. Süper Lig devlerinin yanı sıra Avrupa'nın da önde gelen kulüpleri, kadrolarına yapacakları takviyeler için çalışmalara başladı. Transfer pazarının en gözde isimlerinden biri olan Alexander Sörloth cephesinde ise önemli bir gelişme yaşandı. Trabzonspor performansı sonrası yeniden Avrupa'ya dönen ve sık sık Türk kulüpleriyle de anılan Alexander Sörloth'un yeni durağı netleşti.

Ve beklenen transfer açıklandı! Dünya yıldızı sonunda imzayı attı

ALEXANDER SÖRLOTH TRANSFERİNİ DUYURDULAR

Ligimizde Trabzonspor formasıyla büyük bir başarı yakalayan Alexander Sörloth, ardından Alman ekibi Leipzig'e transfer olmuştu. Norveçli forvet burada umduğunu bulamamış ve önce İspanyol ekibi Real Sociedad ve son olarak Villarreal'e transfer olmuştu. Burada rüya gibi bir sezon geçiren 28 yaşındaki futbolcu, bir kez daha transfer oluyor. İspanyol basınından gelen bilgiye göre; Atletico Madrid, Alexander Sörloth'u kadrosuna katmaya çok yakın.

BİRİNCİ ALTERNATİF DEĞİL

İspanyolların aktardığı bilgiye göre Alexander Sörloth, Atletico Madrid'in ilk alternatifi değil. Kulüp, forvet transferinde önceliği Artem Dovbyk olarak görüyor. Ancak Ukraynalı forvetin maliyeti bir hayli yüksek. Girona cephesi, onu 40 milyon euro'nun altında bırakmayı düşünmüyor. Bu sebeple Atletico Madrid, Girona kulübünü ikna edememesi durumunda Alexander Sörloth ismine yönelecek.

VILLARREAL SÖRLOTH İÇİN İNDİRİM YAPMIYOR

Öte yandan Dovbyk'teki mali zorluk, Alexander Sörloth için de geçerli. İspanyol basını, Villarreal'in de oyuncu 38 milyon euro'luk çıkış maddesini talep ettiği bilgisini paylaştı.

Ayrıca oyuncuyla İtalya'dan Fiorentina'nın da yakından ilgilendiği bilgisine ulaşıldı.

Bu sezon 34 La Liga maçında, 23 gol ve 6 asistlik performansıyla dikkat çeken Alexander Sörloth, güncel piyasa değerini 25 milyon euro'ya kadar çıkartmayı başardı.

www.aksam.com.tr