Trabzonspor, Yusuf Yazıcı'yı meğer bu yüzden almış... Fransızlar resmen açıkladı!

Trabzonspor Yusuf Yazıcı'yı yeniden transfer etti. Birçok ilgilisi olan ve Lille ile sezona iyi başlayan Yusuf Yazıcı'nın Trabzonspor'a geri dönmesinin sebebini Fransız basını duyurdu. İşte ayrıntılar...

aksam.com.tr

Lille ile yeni sezona başlayan ve sürpriz bir şekilde Trabzonspor'a geri dönen Yusuf Yazıcı'nın Avrupa yerine Türkiye'ye dönmesinin nedeni belli oldu. Fransız basını Yusuf Yazıcı'nın Andre Gomes Lille'e transfer olduğu için ve başka talibinin çıkmamasından dolayı Trabzon'a geri döndüğünü belirtti.

YUSUF YAZICI TAKIM BULAMAYINCA TRABZONSPOR'A GELDİ

Geçtiğimiz sezonun devre arasını Rusya Ligi ekiplerinden CSKA Moskova'da geçiren Yusuf Yazıcı daha sonra Lille'e geri döndü. Adı birçok Avrupa ekibiyle anılan milli futbolcu Lille'de de iyi bir sezon başlangıcı geçirmişti.

Aksam.com.tr'nin Fransız basınından aktardığı habere göre; Lille, Andre Gomes'i kadrosuna katınca Yusuf Yazıcı'yı takımdan gönderme kararı almış. İngiltere'den birkaç kulüp ile görüşen ve anlaşamayan 25 yaşındaki futbolcu da bu sebepten Trabzonspor'a geri dönmeyi kabul etmiş.

YUSUF YAZICI LILLE'DE GÖZDEN DÜŞTÜ

Trabzonspor altyapısından yetişen Yusuf Yazıcı, 2019 yılında 18.5 milyon euroya Fransız ekibi Lille'e transfer olmuştu. Fransız ekibi ile 1 tane de Ligue 1 şampiyonluğu yaşayan 25 yaşındaki orta saha, gerek sakatlıklardan gerek de form düşüklüğünden forma şansı bulmakta zorlandı.

CSKA Moskova'da kiralık olarak oynayan Yusuf Yazıcı, takımı Lille'e döndüğünde ilk 11'deki yerini almıştı fakat Andre Gomes'in transferi sonrası Fransız ekibinin patronları milli yıldızı takımdan göndermek istedi.

TRABZONSPOR HEM YERLİ KURALI HEM DE VISCA'DAN DOLAYI İSTEDİ

Trabzonspor'un da Süper Lig'deki yerli kuralı ve Edin Visca'nın uzun süreli sakatlığı sonrası Yusuf Yazıcı'yı kadrosuna katmaya karar verdiği belirtildi. Yuvasına geri dönen 25 yaşındaki futbolcu on numara pozisyonun yanında, orta sahanın sağında ve solunda da oynayabiliyor.

MİLLİ YILDIZIN İSTATİSTİKLERİ

Yusuf Yazıcı Lille 2019-2022 yılları arasında forma giydi. Geçtiğimiz kış transfer dönemini CSKA Moskova'da geçiren 25 yaşındaki futbolcu, Lille ile 3 yılda 69 maça çıkıp 10 gol 10 asistlik performans ortaya koydu.

Aşağıdaki görsele tıklayarak Yusuf Yazıcı'nın istatistiklerine detaylı olarak AKŞAM Canlı Skor ekranından ulaşabilirsiniz.

aksam.com.tr