Takımın yeni orta sahası oldu! Ve Yunus Akgün'ü resmen duyurdular...

Galatasaray'dan ayrılarak kiralık olarak Leicester City'e transfer olan Yunus Akgün için hocası önemli açıklamalar yaptı. Leicester City Teknik Direktörü Enzo Maresca, Yunus Akgün için aldığı kararı açıkladı.

www.aksam.com.tr

Sezon başında kiralık olarak gittiği Leicester City'de performansıyla hocasının gözüne giren Yunus Akgün, ilk kez 1 karşılaşmada 90 dakika sahada kaldı. İngiliz ekibini çalıştırıcısı Enzo Maresca, milli oyuncu Yunus Akgün için kararını verdi.

YUNUS AKGÜN, İLK KEZ MAÇI TAMAMLADI

Geçtiğimiz yaz Galatasaray'dan kiralık olarak Leicester City'e transfer olan Yunus Akgün, ilk kez bir maçta 90 dakika boyunca sahada kaldı. Ada ekibinin teknik direktörü Enzo Maresca, milli oyuncunun uyum sağlamak için mücadele ettiğini belirtirken "Yunus'u seviyorum, ona daha fazla dakika vermek isterim ama İngiliz futbolunun nasıl olduğunu, daha fiziksel olduğunu anlaması ve buna alışması gerekiyor." dedi.

"TÜRKİYE'DE RİTİM DÜŞÜK..."

Yunus Akgün'ün ritim konusunda biraz zorlandığını belirten Maresca, "Türkiye'de ritim buraya göre düşük. Burada daha hızlı, oyunun temposu var." dedi.

TAKIMIN YENİ ORTA SAHASI OLDU

Öte yandan Huddersfield'a karşı oynanan maçta Enzo Maresca, Yunus Akgün'ü orta sahada oynatma kararı aldı. Aslında kanat oyuncusu olan milli oyuncunun orta sahada gösterdiği performanstan Maresca'nın memnun olduğu belirtildi.

BU SEZONKİ PERFORMANSI

Bu sezon Leicester City formasıyla şu ana kadar 14 resmi maça çıkan Yunus Akgün, bu karşılaşmaların 6'sında ilk 11'de yer aldı. Toplam 563 dakika sahada kalan 23 yaşındaki milli oyuncu, 2 asistle skora etki etti.

www.aksam.com.tr