Takım arkadaşından itiraf! “Zor sakinleştirdik”

Beşiktaş Teknik Sorumlusu Burak Yılmaz için çarpıcı bir itiraf geldi. Lille forması giydiği dönemde takım arkadaşı olan Mike Maignan, Burak Yılmaz'ın soyunma odasında girdiği hararetli tartışmayı anlattı.

Beşiktaş'ta, ligde ve Avrupa'da alınan kötü sonuçların ardından Antalyaspor mağlubiyetiyle oklar Burak Yılmaz'a çevrilmişti. Genç çalıştırıcı maçın ardından sert açıklamalarda bulunarak, Eric Bailly'nin Tayfur Bingöl'e yaptığı müdahale sonrasında oyundan çıkardığını belirtmişti. Eric Bailly ve Tayfur Bingöl arasında yaşananlar maça damga vurmuştu. Burak Yılmaz 29 yaşındaki savunmacıyı oyundan almıştı.

BURAK YILMAZ'IN ESKİ TAKIM ARKADAŞI, YAŞANANLARI YILLAR SONRA ANLATTI

2020/21 sezonunda Beşiktaş'tan ayrılarak Ligue 1 ekibi Lille'in yolunu tutan Burak Yılmaz, aynı sezon Fransa'da yıldızlarla dolu Paris Saint-Germain'i geride bırakarak şampiyonluk yaşamıştı. Bu şampiyonlukta büyük pay sahibi olan ve şuanda Milan'da forma giyen Fransız kaleci Mike Maignan, o sezon soyunma odasında yaşanan ilginç bir olayı paylaştı.

"BURAK YILMAZ VE RENATO SANCHES BİRBİRİNE GİRDİ"

28 yaşındaki file bekçisi, 25 Ekim 2020'de oynanan ve 2-1 kaybettikleri Nice maçının ardından soyunma odasında ikilinin ciddi şekilde tartıştığını söyledi. Maignan, "Burak Yılmaz ve Renato hararetli bir şekilde tartışırken Yusuf Yazıcı ve Zeki Çelik Burak'ı sakinleştirmeye çalışıyordu. Fonte ve Xeka ise Renato'yu tutuyordu. Ardından Jonathan Ikone onu sakinleştirmek isterken Burak'ın onu sert bir şekilde ittiğini gördük. O gün çok sinirlilerdi ve eğer birbirlerine vurmaya başlasalardı kan bile çıkabilirdi. Burak'ı daha önce bu halde görmemiştim" şeklinde anlattı.

"BU OLAY TAKIMA KARAKTER KAZANDIRDI"

O gün soyunma odasında yaşananları yorumlayan Maignan, "Bu olay takıma karakter kazandırdı. Sanırım bazı futbolcular bu olaydan dolayı korktu. Ama kesinlikle bunun takıma kötü bir etkisi olmadı" dedi.