Suudi Arabistan fırtınası devam ediyor! İşte devre arasında transfer olacak yıldızlar

Suudi Arabistan Ligi, yıldız transferlerine ocak ayında da devam edecek. Devre arasında birçok futbolcuyla anılan Suudi Pro Ligi'nin hedefindeki isimler belli oldu. İşte Suudi Arabistan kulüplerine imza atması beklenen futbolcular...

Suudi Arabistan'da futbol yatırımları devam ediyor. Son dönemde Cristiano Ronaldo, Sadio Mane, Karim Benzema başta olmak üzere birçok dünya yıldızı transfer eden Suudi Arabistan Ligi takımları, ocak ayında da bu transferlere devam edecek. Suudi Pro League futbol direktörü Michael Emenalo, gelecek planlaması ve transferlere ilişkin konuştu. Özellikle gündemde olan Mohamed Salah ve Kylian Mbappe soruları da yanıt buldu.

-Mohamed Salah

Emenalo'nun açıklamaları şu şekilde;

"Mohamed Salah'ın şu anda Liverpool'da mutlu olduğunu biliyoruz. Bu yüzden ona baskı yapıyormuş gibi görünmek istemediğimiz için ilk hamleyi biz yapmayacağız. Oyuncu kendisi isterse kapımız ona açık."

-Kylian Mbappe

"Onun ne yapmak istediğini tam olarak bilmiyoruz. Konumumuz ve teklifimiz çok açık. Şu anda veya gelecekte bizim projemizin parçası olmak isterse onu geri çevirmeyiz. Eğer gelmeye hazırsa, burada onu bekleyen bir kulüp dahi var."

-Lionel Messi

"Henüz kesin bir şey yok. Bildiğimiz şey şu ki eğer Messi hala istekli ve hırslıysa, onun yeteneklerine uygun bir kulüp bulabileceğimizi düşünüyorum."

-Jadon Sancho

"Biz diğer kulüplerde oynamayan oyuncular için çöplük alanı olarak görülmek istemiyoruz. Kulüplerimizin ihtiyaçlarına göre hareket etmeliyiz. Sancho gibi oyuncuların kalitesini küçümsemek istemiyorum. Ancak şu anda durum bu."

Öte yandan konuşmanın devamında gelen, "Oyunculardan size Suudi Arabistan'dan ayrılmak istediğini söyleyen oldu mu?" sorusuna Emenalo, "Tam tersine. Oyuncular yanıma gelip arkadaşlarının bize katılmak istediğini söylüyorlar. Ancak ne yazık ki her isteyen oyuncu için yeterli yerimiz yok" cevabını verdi.

www.aksam.com.tr