Süper Lig'de İsmail Kartal sürprizi! Yeni takımı belli oldu: Herkes Arabistan derken...

Geçen sezonu Fenerbahçe'nin başında tamamlayan ve geçtiğimiz günlerde görevinden ayrılan İsmail Kartal için sıcak gelişmeler yaşanıyor. Suudi Arabistan'a gideceği konuşulan İsmail Kartal'a Süper Lig'den talip çıktı. İşte detaylar...

www.aksam.com.tr

2023-2024 sezonun başında Süper Lig devi Fenerbahçe'nin başına geçen ve neredeyse kırılmadık rekor bırakmayan İsmail Kartal son düzlükte şampiyonluğu ezeli rakibi Galatasaray'a kaptırmış ve taraftarın tepkisini üzerine çekmişti. Sarı-lacivertlilerin sözleşmesini uzatmadığı başarılı teknik adam yerine göreve Jose Mourinho getirilmişti. İsmail Kartal'ın da Arabistan ekibi Al Taawon'a imza atacağı iddia edilmişti. Bu iddianın ardından Kartal için sıcak bir gelişme yaşandı.

İSMAİL KARTAL'A KASIMPAŞA'DAN KANCA

Süper Lig'e geçtiğimiz sezon Fenerbahçe'nin başında damga vuran İsmail Kartal ile sözleşmesinin bitmesinin ardından yollar ayrılmıştı. Kartal'ın Al Taawon'un başına geçmesi bekleniyordu. Ancak Süper Lig'den başarılı çalıştırıcıya sürpriz bir talip çıktı. Suudi Arabistan basınında yer alan habere göre; İsmail Kartal'a Kasımpaşa'nın teklifte bulunduğu ve bu yüzden Al Taawon'a şu anlık olumsuz yanıt verdiği ve ilk tercihinin İstanbul'da kalmak olduğunu söylediği belirtildi.

2023-2024 RAKAMLARI

İsmail Kartal, geçtiğimiz sezon Fenerbahçe'nin başında tüm kulvarlarda 58 resmi maça çıkmıştı. Kartal, bu mücadelelerde 44 galibiyet, 7'şer beraberlik ve mağlubiyet yaşayarak 2.40 gibi yüksek bir puan ortalaması yakalamayı başarmıştı.

Fenerbahçe, Kartal yönetiminde Süper Lig'de 99 puanla 2'nci sırada yer alırken UEFA Konferans Ligi'nde de çeyrek finale çıkma başarısı göstermişti.

www.aksam.com.tr