Şu ana kadarki en şaşırtıcı hamlesini yaptı! Efsanevi satranç şampiyonu Magnus Carlsen çileden çıktı

Satranç denilince akla gelen ilk isimlerden birisi olan Magnus Carlsen katıldığı bir online turnuvada yaptığı hareketle herkesi şaşırttı. Daha önce hile iddialarına karışan Hans Moek Niemann'la maç yapan Magnus Carlsen rakibinin ilk hamlesinin ardından oyunu terk etti.

Independent Türkçe


Satranç efsanesi olarak bilinen Magnus Carlsen katıldığı turnuvada rakibiyle oynadığı maçta ilk hamlenin ardından maçı terk etti. Online olarak düzenlenen turnuvada rakibinin hile yaptığını düşünen Carlsen bağlantıyı kesti. Carlsen'in rakibi Hans Moek Niemann daha önce de hile yaptığı iddialarıyla gündeme geldi.

Chess 24'te yayımlanan online satranç turnuvasında karşı karşıya gelen ikilinin maçı kısa sürdü. Oyuna birkaç dakika geç başlayan Magnus Carlsen ilk hamlesinin ardından oyunu terk etti. Carlsen'in bu hamlesi Niemann'ın hile yaptığı iddialarını alevlendirdi.

BU HAMLESİYLE HERKESİ ŞAŞIRTTI

Carlsen'in maçı terk etmesi herkesi şaşırttı. Yorumcu Tanya Saçdev, "Ne oldu? Ne? Magnus Carlsen az önce terk etti. Kalkıp gitti. Kamerasını kapattı. Şimdilik bütün bilgimiz bu kadar" ifadelerini kullandı. "Bu daha önce görülmemiş bir şey. İnanamıyorum" diyen Saçdev: Magnus, Hans'a karşı oynamayı reddetti. Turnuvayı oynayacak ama 'Ona karşı oynamayacağım' dedi.

DAHA ÖNCE DE HİLE İDDİALARINA KARIŞMIŞTI

1-13 Eylül'de ABD'nin Missouri eyaletindeki St. Louis şehrinde düzenlenen prestijli Sinquefield Kupası'nda 31 yaşındaki Carlsen'in, 19 yaşındaki Niemann'la yaptığı maç sırasında oyundan çekilmesi büyük şaşkınlık yaratmıştı.

Carlsen'in çekilmesinin ardından, Niemann'ın müsabakada hile yaptığı söylentileri ortaya atılmıştı. Niemann'ın üzerinde bazı cihazlar saklayarak hile yapmış olabileceği konuşuluyor.

Dünya şampiyonunun Twitter'da ünlü teknik direktör Jose Mourinho'nun "Eğer konuşursam, başım büyük belaya girer" dediği videoyu paylaşması hile iddialarını daha da körüklemişti.

ABD'li Niemann bugüne kadar yüz yüze karşılaştığı hiçbir rakibine karşı hile yapmadığını savunmuştu. Öte yandan satranç ustası, eskiden internet üzerinden oynadığı bazı maçlarda hile yaptığını itiraf etmişti.