Sergen Yalçın ile ligin en iyisiydi, Şenol Güneş 'gitsin' dedi! Yeni takımı belli oldu

Beşiktaş'ın Sergen Yalçın ile kazandığı şampiyonlukta takımın en iyilerinden biri olarak gösterilen Valentin Rosier, Şenol Güneş döneminde büyük sıkıntı yaşıyor. Performansıyla ligin en iyi sağ beki olarak gösterilen başarılı oyuncu, Sergen Yalçın ile kariyer sezonunu yaşamıştı. Fransız sağ bek için Beşiktaş macerası son buluyor.

aksam.com.tr

Teknik direktör Sergen Yalçın döneminde Beşiktaş'a transfer olan ve ligin en iyi sağ bek oyuncusu olarak gösterilen Valentin Rosier, siyah beyazlı takımdaki en kötü günlerini yaşıyor. Takımın başına Şenol Güneş'in gelişi sonrası tecrübeli hocayla bir türlü yıldızı barışmayan Fransız sağ bek için ayrıl yol ayrımına gelindi. Rosier İtalya'nın yolunu tutuyor.

SERGEN YALÇIN İLE UÇUYORDU

2020 yazında transferin son günlerinde kiralık olarak Beşiktaş'a transfer olan Valentin Rosier, Sergen Yalçın yönetiminde lige damga vurmuştu. Performansıyla taraflı tarafsız herkesin beğenisini kazanan Rosier, istatistiksel olarak da farkını ortaya koymuş ve kazanılan şampiyonlukta kilit isimlerden biri olmuştu. Beşiktaş yönetimi, sezonu 3 gol 7 asistle bitiren Fransız sağ beki bir sezon daha kiralama kararı almış ve sonraki sene de bonservisi 4.8 milyon euro bedel ödenerek satın alınmıştı.

ŞENOL GÜNEŞ İLE TERS DÜŞTÜ

Teknik direktörlük koltuğuna oturarak Beşiktaş'taki ikinci dönemine başlayan Şenol Güneş, geldiği günden bu yana kadroyu basın önünde eleştirmeye devam ediyor. Öncelikli olarak stoperlerin yetersizliğinden dem vuran kurt hoca, bek pozisyonu ve orta saha rotasyonu dahil birçok mevkide yetersiz olduklarından sıklıkla bahsediyor. Bu eleştirilerden nasibini alan isimlerden biri de Valentin Rosier oldu. Şenol Güneş'in performansından memnun olmadığı oyuncular arasında yer alan Rosier'in, Antalya kampında tecrübeli hocayla sorun yaşadığı iddia edilmişti. Öyle ki Güneş'in, Fransız sağ beki çalışmadan gönderdiği ve çok tepkili olduğu basında yer almıştı.

VALENTIN ROSIER İTALYA YOLCUSU

Bu durumdan oldukça rahatsız olan ve takımdan ayrılmak istediği konuşulan Valentin Rosier'in, İtalya'dan talibinin çıktığı iddia edildi. Tuttomercatoweb sitesinde yer alan habere göre; İtalya Serie A Ligi ekiplerinden Monza'nın, her iki kanatta da oynayabilen ve çok yönlü bir oyuncu olan Rosier'i ocak ayında kadrosuna katmak istediği belirtildi. Haberde, başarılı oyuncunun ocak ayında İtalya'ya gidebileceği ifade edildi.

Bu sezon Beşiktaş formasıyla 15 maça çıkan 26 yaşındaki Valentin Rosier 1 gol atarken 3 de asiste imzasını attı. Siyah beyazlı taraftarların sevdiği isimlerden biri olan Fransız sağ bek için sosyal medyada takımda kalması gerektiği fikri ön planda. Ayrıca taraftarlar, teknik direktör Şenol Güneş'in sık sık basın önünde kadroyu ve bireysel olarak oyuncuları eleştirmesini de şaşkınlıkla karşılıyor. Sosyal medya platformlarından tepkilerini dile getiren Beşiktaşlı taraftarlar, Güneş'in bu tutumunun takımı kötü etkileyeceğini savunuyorlar.

aksam.com.tr