Resmen duyurdular! Kim Min Jae'den Bayern Münih'i yıkan haber...

Alman devi Bayern Münih'te forma giyen Kim Min-Jae, Bavyera ekibinde adeta yıkıma sebep oldu. Güney Koreli savunma oyuncusunun Asya Kupasına katılacak olması teknik direktör Thomas Tuchel'i derinden sarstı. İşte Kim Min-Jae haberinin detayları...

www.aksam.com.tr

Şampiyonlar Ligi gruplarının 4. haftasında Galatasaray ile karşı karşıya gelecek olan Bayern Münih'e üzücü haber geldi. Bu sezon savunma hattında oldukça sıkıntı yaşayan Alman devine bir şok da Fenerbahçe'nin eski yıldızı Kim Min-Jae'den geldi.

Güney Koreli yıldız stoper Kim Min-Jae, Ocak ayında Bayern Münih'ten ayrılıp milli takıma katılacak. Matthijs de Ligt ve Tarek Buchmann sakatlığından sonra Bayern'in stoper seçenekleri gittikçe daralıyor. Diz iç bağlarında kısmi yırtık oluşan Matthijs de Ligt'in takıma ne zaman katılacağı henüz netlik kazanmazken, Kim Min-Jae'nin de milli takıma katılacak olması Thomas Tuchel'i düşündürmüye başladı. Alman çalıştırıcı Ocak ayı için yeni transfer sinyalini verdi.

KIM MIN-JEA'NİN YOKLUĞU BÜYÜK SORUN ÇIKARIYOR

Saarbrücken ile oynanacak kupa maçı öncesinde düzenlenen basın toplantısında olası transferler sorusuna Tuchel, "Sıra bizde" diyerek cevap vermişti. Tecrübeli çalıştırıcı yaptığı açıklamalarda, "Asya Kupası var, Afrika Uluslar Kupası var. Gözlerimizi ve kulaklarımızı açık tutuyoruz. Her transfer döneminde olduğu gibi takımımızı güçlendirmek istiyoruz. Fakat kışın bu o kadar da kolay değil" ifadelerini kullandı.

BU SEZONKİ PERFORMANSI

Sezon başında 50 milyon euro bonservis bedeli ödenerek Napoli'den Alman devine transfer olan Güney Koreli yıldız, Bayern formasını bu sezon 15 kez terletti.

Öte yandan 26 yaşındaki yıldız savunmacı, bu sezon yapılan Ballon D'or oylamasında 22. sırada yer aldı.

www.aksam.com.tr