Ne yaptın sen Hakan Çalhanoğlu! Ligi altüst etti: Tüm İtalya onu konuşuyor...

Hakan Çalhanoğlu, İtalya'da başarılı performansıyla adından söz ettirmeye devam ediyor. Serie A'da 36. golünü atmayı başaran milli yıldız Hakan Çalhanoğlu, önemli bir rekora da ortak oldu. İşte detaylar...

www.aksam.com.tr

İtalya Serie A'da Hakan Çalhanoğlu'lu Inter zirvede yer alıyor. Son oynanan Atalanta maçında sahadan 2-1'lik skorla galip ayrılan Inter, puanını 28'e çıkardı. Karşılaşmada penaltıdan gol kaydeden Hakan Çalhanoğlu ise rekor kırdı.

HAKAN ÇALHANOĞLU TARİHE GEÇTİ

29 yaşındaki futbolcu Serie A'da kullandığı son 10 penaltı vuruşunun tamamını gole çevirmeyi başardı. 1950-51 yılında Palermo, 1951-52 yılında ise Lazio forması giyen Türk futbolcu Şükrü Gülesin İtalya'daki kariyerinde 36 gol atarak en fazla gol atan Türk futbolcu unvanının sahibiydi. Atalanta karşısında gol atmayı başaran Hakan Çalhanoğlu, 36'ncı golünü kaydederek Gülesin'i yakalamayı başardı. Hakan Çalhanoğlu bir gol atması halinde bu rekorun tek başına sahibi olacak.

BU SEZONKİ PERFORMANSI

Başarılı futbolcu bu sezon Inter formasıyla 13 resmi maça çıktı. Ligde 4 gol 1 asistle oynayan Hakan Çalhanoğlu, Şampiyonlar Ligi'nde de 1 gol atmayı başardı.

www.aksam.com.tr