Ne yaptın sen Fernando Muslera! Tüm Avrupa onu konuşuyor...

Galatasaray'ın Urugaylı kalecisi Fernando Muslera, Avrupa basınının gündemine oturdu. Tecrübeli file bekçisi, Beşiktaş derbisinde yaptığı hareket Avrupa'da günlerdir konuşuluyor. İşte Fernando Muslera haberinin detayları...

www.aksam.com.tr

Galatasaray'ın tecrübeli file bekçisi Fernando Muslera, Avrupa'da gündem oldu. Galatasaray'ın 21 Ekim'de sahasında konuk ettiği Beşiktaş karşısında yaptığı hareket tüm Avrupa basınının ilgisini çekti. Beşiktaşlı oyuncu Valentin Rosier'in kale direğine çarpmasını engelleyen Fernando Muslera geçtiğimiz günlerde TFF tarafından centilmenlik ödülüne layık görülmüştü.

FERNANDO MUSLERA, AVRUPA BASININDA

13 sezondur ülkemizde Galatasaray forması giyen Fernando Muslera oyunculuğunun yanında centilmenliği ve insani hassasiyetleriyle nedeniyle de sevilen bir figür olmuş durumda. Son olarak Beşiktaş derbisinde rakip oyuncu Valentin Rosier'in kale direğine çarpıp ciddi bir sakatlık geçirmesini engelleyen Muslera'yı Avrupa basını manşetlerine taşıdı.

TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU ÖDÜL VERMİŞTİ

Türkiye Futbol Federasyonu, geçtiğimiz günlerde Ağustos-Eylül dönemi Fair Play ödüllerini açıklamıştı. Fernando Muslera, Yılın En Centilmen Oyuncusu seçilerek ödül almaya hak kazanmıştı.

GALATASARAY RAKAMLARI

Fernando Muslera, Galatasaray formasıyla tam 475 maça çıktı. Tecrübeli file bekçisi, bu karşılaşmalarda kalesinde 506 gole engel olamazken 170 maçta da kalesini gole kapamaya başardı. Uruguaylı kaleci, sarı-kırmızılı forma ile 1 kez de gol sevinci yaşadı.

www.aksam.com.tr