Ne yaptın sen Ergin Ataman! Bütün dünya onu konuşuyor...

Yunan ekibi Panathinaikos'ta görevine devam eden Ergin Ataman için sıcak gelişmeler yaşanıyor. Yeşil-beyazlılarda başarıdan başarıya koşan Ergin Ataman, dünyada en çok konuşulan başantrenörlerden biri olmayı başardı. İşte detaylar...

www.aksam.com.tr

Geçtiğimiz sezon başında Yunan ekibi Panathinaikos'un başına geçerek sürpriz bir karara imza atan Ergin Ataman, yeşil-beyazlı ekipte yaşadıklarıyla adeta dünya basketboluna damga vurmayı başardı. Türkiye Milli Takımı'nın da başantrenörlük koltuğunda oturan başarılı çalıştırıcı, adeta dünya gündemine oturdu.

ERGİN ATAMAN BAŞARILARIYLA GÜNDEM OLDU

Türk basketbolunun köklü ekiplerinden Anadolu Efes'te 2017 ile 2023 yılında görev yapan ve birçok başarıya imza atan Ergin Ataman, sezon başında flaş bir karar alarak komşu ekibi Panathinaikos'un başına geçmişti. Bir önceki sezonu EuroLeague'de sondan bir üst basamakta 17'nci sırada tamamlayan yeşil-beyazlı ekiple EuroLeague'yi kazanan Ergin Ataman'ın başarısı tüm dünyada konuşuluyor.

MANŞETLERE TAŞINDI

Ergin Ataman'ın başarısı dünyanın birçok ünlü spor gazetesinde manşetlere taşındı.

İşte deneyimli çalıştırıcı için atılan başlıkların bazıları;

"İnanılmazı başardı"

"Süper Türk"

"Farkını ortaya koydu"

"Yine kazandı"

"Yıllar sonra şampiyonluğu getirdi"

EUROLEAGUE VE YUNANİSTAN LİGİ'Nİ KAZANDI

58 yaşındaki deneyimli çalıştırıcı, Panathinaikos ile ilk sezonunda EuroLeague ve Yunanistan Ligi'ni kazanmayı başardı. Ergin Ataman, yeşil-beyazlı ekibin 13 yıllık EuroLeague Kupası hasretine son verirken kendi adına da bu kupayı 3'üncü kez kazanmış oldu. Ataman, daha önce Anadolu Efes'te 201 ve 2022 yıllarında bu kupayı kazanmıştı.

www.aksam.com.tr