Ne yaptın sen Dries Mertens! Tüm dünya onu konuşuyor: İnanılmaz...

Galatasaray'da forma giyen Dries Mertens, dünya gündemine oturmayı başardı. Yaptığı son hareketle takdirleri toplayan Dries Mertens, aynı zamanda rekorlar kitabına girdi. İşte detaylar...

www.aksam.com.tr

Trendyol Süper Lig'de iki sezondur forma giyen ve performansıyla taraftarın sevgilisi haline gelen Dries Mertens, yaptığı hareketle adeta tüm dünyada gündem olmayı başardı. Sarı-kırmızılı ekipte, en çok sevilen oyunculardan biri olan Mertens, bu kez herkesi etkilemeyi başardı.

DRIES MERTENS'TEN REKORLAR KİTABINA GİREN İFTAR

Geçtiğimiz sezon başında ülkemize Galatasaray'a transfer olarak gelen Dries Mertens, taraflı ve tarafsız herkes tarafından saygı duyulan bir isim olmuştu. Yıldız oyuncu, son olarak ülkesinde tam 8 bin kişiye iftar verdi. Bu iftar sofrasının uzunluğu ise tam 2 kilometre oldu. Bu uzunluk Belçika tarihinin en uzun sofrası olarak rekorlar kitabına girdi. Bu rekorun ardından Mertens, hemen hemen dünyanın her ülkesindeki basın kuruluşlarında adından söz ettirmeyi başardı.

SÖZLEŞMESİ SEZON SONUNDA BİTİYOR

Galatasaraylı taraftarların çok sevdiği Dries Mertens'in sarı-kırmızılı ekipte sözleşmesi haziran ayında sona erecek. Daha önce futbolu bırakmayı düşündüğünü açıklayan Belçikalı oyuncu, geçtiğimiz günlerde bir sezon daha futbol oynama kararı aldığını açıklamıştı.

GALATASARAY RAKAMLARI

Dries Mertens, Galatasaray formasıyla tüm kulvarlarda 76 maça çıktı.37 yaşındaki oyuncu, bu karşılaşmalarda 15 gol ve 16 asist üretti.

www.aksam.com.tr