Ne yaptın sen Arda Turan! Tüm Türkiye onu konuşuyor...

Eyüspor'un teknik sorumlusu Arda Turan, takımıyla birlikte 1. Lig'i alt üst etmeye devam ediyor. Genç çalıştırıcı, Süper Lig kapılarını sonuna kadar araladı. İşte Arda Turan haberinin detayları...

Trendyol 1. Lig ekiplerinden Eyüpspor'u çalıştıran Arda Turan, takımıyla birlikte harika bir performans sergiliyor. Süper Lig yolunda rakiplerinden oldukça üstün bir oyun sergileyen İstanbul ekibi, genç çalıştırıcının etkisiyle zirveye adeta demir attı.

EYÜPSPOR'DA ARDA TURAN ETKİSİ

2022-2023 sezonunun Nisan ayında göreve gelişinin ardından takımı Süper Lig yolunda play off potasında tutan Arda Turan, elemelerde Bodrumspor engelini aşamamıştı. Yeni sezona iddialı bir kadroyla etkili bir giriş yapan genç teknik adam, Trendyol 1. Lig'in 2023-2024 dönemine 6'da 6 yaparak başlamıştı. 15. hafta itibarıyla liderliğini koruyan Arda Turan ve öğrencileri, Süper Lig'e çıkma yolunda kapıyı büyük ölçüde aralamış durumda bulunuyor.

EN YAKIN RAKİBİNE 7 PUAN FARK

Yoluna doludizgin devam eden Arda Turanlı Eyüpspor, ligdeki en yakın rakibi Kocaelispor'un 7 puan önünde lider konumda bulunuyor. Hücum ve bulunan gol anlamında takıma çok güçlü dokunuşlar yapan 36 yaşındaki çalıştırıcı, Eyüpspor'un 15 haftada attığı 42 gol ile averaj konusunda açık ara önde olmasını sağladı. İstanbul ekibi aynı zamanda bu karşılaşmalarda kalesinde sadece 10 gol gördü ve Göztepe'nin ardından ligin en az gol yiyen 2. takımı konumunda.

ARDA TURAN'IN EYÜPSPOR RAKAMLARI

İstanbul temsilcisinin başında 23 maça çıkan Arda Turan, bu karşılaşmalarda 16 galibiyet, 2 beraberlik ve 5 mağlubiyet alarak 2.17'lik puan ortalaması yakalamayı başardı.

www.aksam.com.tr