Ne yaptın sen Alperen Şengün! Bütün Amerika onu konuşuyor...

NBA'de Houston Rockets forması giyen ve fırtına gibi esen Alperen Şengün, Amerika'da gündeme oturdu. Amerikan basını, milli basketbolcunun yaptıklarıyla adeta şoka uğradı. İşte Alperen Şengün haberinin detayları...

www.aksam.com.tr

Amerika'nın en büyük basketbol ligi National Basketball Association (NBA)'de Houston Rockets forması giyen Alperen Şengün performansıyla adeta parmak ısırtıyor. Başarılı performansıyla sık sık gündeme gelen milli basketbolcu, Amerika'da bir kez daha gündem oldu. Kırdığı rekorlarla NBA tarihine adını yazdıran Alperen Şengün'ü Amerikan basını öve öve bitiremedi.

ALPEREN ŞENGÜN REKORLARA DOYMUYOR

Son yıllarda ülkemizin basketbolda yetiştirdiği en özel yeteneklerden biri olan Alperen Şengün rekorlara doymuyor. NBA'de Houston Rockets formasıyla birçok rekor kıran milli oyuncuyu, Amerikan basını öve öve bitiremedi. Amerikalılar, Alperen Şengün için sayısız methiye düzdü.

KIRDIĞI REKORLAR

NBA'de 3. sezonunu geçiren Alperen Şengün adeta rekorların efendisi oldu. Milli oyuncu, Houston forması ile NBA'de 1000 sayı, 200 asiste ulaşan en genç pivot oldu ve bir NBA maçında +30 sayı, +10 ribaund, +5 asist yapan en genç basketbolcu oldu. NBA tarihinde triple-double yapan en genç pivot ve Houston Rockets tarihinde bunu başaran en genç basketbolcu oldu.

LEBRON JAMES ÖVE ÖVE BİTİREMEDİ

Basketbola gönül vermiş birçok insan tarafından dünyanın en iyi basketbol oyuncusu olarak gösterilen Lebron James, Alperen Şengün'ü öve öve bitiremedi. James, Alperen için "Alperen Şengün her geçen maç daha da rahat oynuyor, takımı ona güveniyor. O çok değerli bir oyuncu, özellikle alçak postta çok etkili.Topla ilişkisi çok iyi, saha görüşü üst düzey ve harika bir pasör. Bence çok değerli bir genç yetenek" sözlerini sarf etti.

BU SEZON RAKAMLARI

Alperen Şengün, bu sezon Houston forması ile 13 maçta ortalama 32 dakika parkede kaldı ve bu sürede 20.2 sayı, 5.5 asist ortalaması yakalamayı başardı.

www.aksam.com.tr