aksam.com.tr
Geçtiğimiz sezonu Beşiktaş'ta geçiren Miralem Pjanic, yeni takımı ile Arap Yarımadası'na damga vurmayı başardı. Barcelona'dan BAE takımlarından Sharjah FC'ye transfer olan Bosna Hersekli futbolcu gösterdiği performans ile adından bir hayli söz ettirmeyi başardı.
Geçen sene Barcelona'dan Beşiktaş'a kiralanan ve performansı ile hayal kırıklığı yaratan Boşnak yıldızın sezon sonu yeni durağı Arap Yarımadası olmuştu. Barcelona'nın yola devam etmediği yıldız sürpriz bir karar vererek tercihini Birleşik Arap Emirlikleri ekiplerinden Sharjah FC'den yana kullanmıştı.
Yeni takımı ile çıktığı 5 maçta 2 gol 1 asistle oynayan 32 yaşındaki yıldız futbolcu sezona büyük bir form yüksekliğiyle başlamış oldu.
Kariyerinin en parlak dönemini Juventus'ta yaşayan ve daha sonra 2020 yılında 60 milyon euro bonservis bedeli ile Barcelona'ya transfer olan Miralem Pjanic, İspanya'da büyük hayal kırıklığı yaratmış ve 1 sezon oynadıktan sonra Beşiktaş'a kiralanmıştı.
Siyah-beyazlılarda geçtiğimiz sezon 26 maça çıkan Boşnak futbolcu 4 asistlik bir performans gösterebilmişti. Sharjah'ta formundan esintiler gösteren Pjanic 5 hafta formasını giydiği BAE temsilcisinde yakaladığı gol ve asist sayısı ile geçtiğimiz sezonu şimdiden geçmiş oldu.
aksam.com.tr