Jorge Jesus'un dünyası başına yıkıldı! Şok yaşadı: Her şey altüst oldu

Geçtiğimiz sezon Fenerbahçe'nin başında bulunan Jorge Jesus için kötü bir gelişme yaşandı. Sezon başında Suudi ekibi Al-Hilal'in başına geçen Jorge Jesus'un burada işleri istediği gibi gitmedi. İşte detaylar...

www.aksam.com.tr

Portekiz futbolunun efsane teknik adamlarından Jorge Jesus'un yolu geçtiğimiz sezon Süper Lig'e Fenerbahçe'nin başına geçerek düşmüştü. Sarı-lacivertlilerde şampiyonluğu ezeli rakibi Galatasaray'a kaptıran Jorge Jesus ile yeni sözleşme imzalanmamış ve yollar ayrılmıştı. Bu gelişmenin ardından Jesus, birçok ünlü futbolcu ve teknik direktör gibi Suudi Arabistan'a gitmişti. Al Hilal'in başında dünya futbol tarihine geçen Portekizli'nin rekoru son buldu.

JORGE JESUS'A HERNAN CRESPO "DUR" DEDİ

Bu sezon Al-Hilal'in başında muhteşem bir performans sergileyen Jorge Jesus'a eski dünya yıldızı futbolcu Hernan Crespo şok yaşattı. Asya Şampiyonlar Ligi Yarı Final müsabakasında Jorge Jesus'un Al-Hilal'i ile Hernan Crespo'nun Al-Ain karşı karşıya geldi. Mücadeleyi 4-2'lik skor ile Al-Ain kazandı. Bu sonucun ardından Jorge Jesus'un dünya tarihine geçen rekoru da bitmiş oldu.

34 MAÇLIK SERİ SON BULDU

Jorge Jesus, Al-Hilal ile tüm kulvarlarda üst üste 34 maç kazanarak dünya tarihine geçmeyi başarmıştı. Jesus'un ekibi 28'nci mücadelesini kazandıktan sonra rekorun yeni sahibi olmuş ve kendilerine ait olan rekoru 34 maça çıkarmayı başarmışlardı. Al-Hilal'den önce en fazla üst üste maç kazanma rekoru Galler ekibi The New Saints'e aitti. Saints, 2016-2017 sezonunda üst üste 27 galibiyete ulaşmıştı.

SEZON RAKAMLARI

Jorge Jesus, bu sezon Al-Hilal'in başında tüm kulvarlarda 43 maça çıktı. 70 yaşındaki tecrübeli çalıştırıcı, bu mücadelelerde 39 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 mağlubiyet alarak 2.79 puan ortalaması yakalamayı başardı.

www.aksam.com.tr