Joel Matip Süper Lig devinde! Liverpool'a veda etti: Transfer için İstanbul'a geliyor

Joel Matip Süper Lig devinin yeni stoperi oldu. Uzun yıllardır Liverpool'da forma giyen tecrübeli oyuncu için sürpriz bir hamle geldi. İşte Joel Matip'in yeni adresi ve transfere dair tüm detaylar...

Süper Lig devlerinde yaz transfer dönemi öncesi çalışmalar hız kazandı. Kulüpler, sezon sonunda boşa çıkacak olan yıldız futbolcular için erkenden harekete geçti. Gündemdeki isimlerden birisi de Joel Matip oldu. Liverpool'a veda eden yıldız stoperin yeni adresi İstanbul oluyor. İşte detaylar...

JOEL MATIP'E SÜPER LİG KANCASI!

2016 yılından bu yana Premier Lig devi Liverpool'da top koşturan Joel Matip, İngiliz ekibine veda etti. Yıldız futbolcu, kulübüyle yeni sözleşmeye imza atmamasının ardından kendisine yeni kulüp arayışına geçmişti. Bu gelişmenin ardından Fenerbahçe yöneticileri, Joel Matip cephesiyle ilk teması kurdu. Gelen bilgilere göre, Leonardo Bonucci'nin futbolu bırakacak olması ve Çağlar Söyüncü konusunda da Atletico Madrid ile anlaşılamaması sebebiyle Fenerbahçe, Joel Matip'e resmi teklifini iletti.

TÜRKİYE'YE SICAK BAKIYOR

Öte yandan 32 yaşındaki Kamerunlu stopere İtalya'dan da ciddi taliplerin olduğu İngilizler tarafından duyuruldu. Ancak oyuncunun üst düzey bir kulüpte oynama isteği sebebiyle Fenerbahçe'ye sıcak baktığı da kaydediliyor. Sarı lacivertlilerde gerçekleştirilecek olan başkanlık seçiminin ardından Joel Matip transferinin tamamlanması bekleniyor.

Bu sezon yaşadığı sakatlığın da etkisiyle Premier Lig'de yalnızca 10 maça çıkabilen Matip, sezon boyunca toplam 1060 dakika forma giydi.

www.aksam.com.tr