FATİH BURAK YILDIRIM
Süper Lig'de heyecan devam ederken kulüpler, bir yandan da devre arası transfer dönemi için çalışmalara başladı. Gündeme çok önemli futbolcular gelirken, en dikkat çeken isimlerin başında ise Ademola Lookman yer alıyor.
Kariyerini İtalyan ekibi Atalanta'da sürdüren ve bir süredir adı Türk kulüpleriyle anılan 28 yaşındaki Nijeryalı golcü, sonunda İstanbul'a geliyor.
Son yıllardaki performansıyla büyük bir çıkış yapan ve adı Avrupa devleriyle de anılan Ademola Lookman, Süper Lig'den Galatasaray ve Fenerbahçe'nin de gündemine gelmişti. Özellikle yaz aylarında Galatasaray, bu transfer için ciddi bir çalışma yürütse de oyuncu kulübünde kalmıştı. Ocak ayında ise bu kez Fenerbahçe, Ademola Lookman için tüm şartları zorlayacak.
Sarı lacivertlilerin devre arasında Anderson Talisca ile yollarını ayırarak bu bölgeyi Ademola Lookman ile güçlendirmeyi planladığı öğrenildi. Öte yandan Atalanta cephesiyse oyuncusunu bırakmak istemiyor. 2 yıl daha sözleşmesi bulunan Lookman için Fenerbahçe yönetimi, tüm şartları zorlayacak.
İlerleyen günlerde bu transferde sıcak gelişmelerin yaşanması bekleniyor.
Güncel piyasa değeri 40 milyon euro olan Ademola Lookman, geçtiğimiz sezonu 20 gol ve 7 asistle kapatmıştı. Bu sezona ise istediği gibi başlayamayan oyuncu, henüz gol ya da asist üretemedi.
Nijeryalı futbolcunun forvet arkası, sol ve sağ kanat ve zaman zaman santrfor olmak üzere hücum hattının her bölgesinde oynayabilmesi ise dikkat çekiyor.