İnleyen nağmeler ruhumu sardı! Sevilla Fenerbahçe'den son bir şarkı mı istiyor?

Fenerbahçe, uzun yıllar sonra yeniden Sevilla ile rakip oldu. UEFA Avrupa Ligi Son 16 Turu'nda eşleşen Fenerbahçe ve Sevilla, çeyrek finale çıkmak için Türkiye ve İspanya'da olmak üzere, iki zorlu maç oynayacak... Kadro değeri ve UEFA Avrupa Ligi tecrübesi ile eşleşmenin favorisi olarak gösterilen İspanyol ekibi Sevilla, gerçekten de söylendiği kadar güçlü ve formda mı? Gelin Sevilla'nın bu sezon yaptıklarına ve geçmişin gölgesinde yaşayıp yaşamadıklarına bakalım!

AKŞAM SPOR - BURAK AYAYDIN

UEFA Avrupa Ligi'nde kuralar çekildi ve temsilcimiz Fenerbahçe ile İspanyol ekibi Sevilla eşleşti. İki takım açısından da sürprizler barındırabilecek bu zorlu kura, ne yaptığını bilen takımın çeyrek finale yükseldiği özel bir hikâyeye sahip olacak! Zira bu iki kulüp, uzun yıllar önce Şampiyonlar Ligi'nde karşı karşıya gelmiş ve destansı bir mücadele sonunda Fenerbahçe turu geçen taraf olmuştu...

İlginç olan ise Sevilla'nın o zamanlarda da şimdiki gibi favori olmasıydı!

KALİTELİ KADRO VE USTA AYAKLAR

İspanyol ekibi Sevilla'nın güncel kadro değeri 240 milyon euro... Yani temsilcimiz Fenerbahçe'den tam olarak 62.7 milyon euro daha fazla! Ayrıca bu kadroda Ivan Rakitic, Erik Lamela, Papu Gomez ve Jesus Navas gibi hem yetenekli hem de tecrübeli futbolcular var.

Kadronun genel görev dağılımı açısından da nitelikli olması, yine dikkat çeken önemli detaylardan... Çünkü Marcos Acuna, Alex Telles, Oliver Torres ve Joan Jordan gibi isimler de müthiş şekilde zinciri tamamlayan doğru ebattaki halkalar gibi duruyorlar... En azından kağıt üstünde görünen durum böyle!

SEVILLA'DA SON DURUM! TERS GİDEN BİR ŞEYLER VAR

Avrupa'daki başarıları ve uzun yıllara yayılan istikrarlı yapılanması ile adından sık söz ettiren Sevilla, bu sezon özelinde ise hayal kırıklığı yaşatıyor!

İspanyol ekibi; topladığı 25 puan ile La Liga'da 12. sırada yer alırken, bu sezon ligde 22 maça çıktı ve kalesinde tam 30 gol gördü. Buradaki kritik detay ise yenilen gol sayısı! Zira geçen sezonun tümünde (38 maçta) 30 gol yiyen Sevilla, bu yıl ise daha şimdiden (22 maçta) 30 gol yedi ve şu ana kadar ligde sadece 6 galibiyet alabildi.

GEÇMİŞİN GÖLGESİNDE Mİ YAŞIYORLAR?

Kağıt üzerinde oldukça potansiyelli bir kadroya sahip olan Sevilla, yediği gol sayısının haricinde, hücum organizasyonundaki problemler sebebi ile de sıkıntılar yaşıyor. Gol ya da asist istatistiklerinde hiçbir oyuncusu La Liga'da ilk sıralarda yer alamazken, ligde atılan toplam gol sayısı da 24. Yani Sevilla'nın şu anki genel averajı -6!

Geçen sezonu lig dördüncüsü olarak bitirirken, şu anki gidişatları ise büyük soru işaretleri yaratan İspanyol temsilcisi, oyun bazında da kırılgan bir yapıya sahip ve bunu da sezon genelinde pek çok defa gösterdi.

AVRUPA'DA NELER OLDU

Şampiyonlar Ligi'ndeki grubunu 3. sırada bitiren ve yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam eden Sevilla, son 32 eşleşmesinde Hollanda temsilcisi PSV ile karşılaştı ve İspanya'da aldığı 3-0'lık sonuç ile tur atladı. Rövanş mücadelesinde Hollanda'da 2-0 kaybeden Sevilla, ilk maçtaki farklı skor sayesinde PSV engelini aştı ve toplamda 3-2'lik gol üstünlüğü ile bir üst tura yükselerek Fenerbahçe'nin rakibi oldu.

SEVILLA'NIN KRİTİK DÖNEMİ

Bu sezon özelinde deplasmanlarda inişli çıkışlı bir performans gösteren Sevilla, çok kritik bir dönemden geçiyor. İspanyol temsilcisinin önümüzdeki birkaç hafta boyunca alacağı sonuçlar, hem kendi kaderini hem de teknik direktör Jorge Sampaoli'nin durumunu etkileyecek! Bu minvalde ligde üst sıralara çıkmak ve Avrupa'da yoluna devam etmek isteyen Sampaoli, İspanya'daki ilk maçta Fenerbahçe karşısında farklı bir skor alma hedefi ile planlamalar yapacak. Çünkü PSV eşleşmesinin tekrar gösterdiği üzere, deplasmanda sürpriz skorlara açık olan Sevilla, Kadıköy'de rüzgârı arkasına alan bir Fenerbahçe'ye ayak uyduramayabilir.

FENERBAHÇE TARAFI

Süper Lig'e harika bir başlangıç yapan ve Jorge Jesus yönetiminde oldukça etkili bir performans ortaya koyan Fenerbahçe, sürecin devamında ise bekleneni verememiş ve liderlik koltuğunu Galatasaray'a bırakmıştı. Sevilla'ya göre oldukça mütevazi bir kadrosu olan temsilcimiz, esasen Jorge Jesus'un tecrübesi ile bu turu geçme hedefinde olacak. Portekizli hoca, daha önce 5 kez bu turda mücadele etmiş ve her seferinde de zafere ulaşan taraf olmayı başarmıştı...

İSTANBUL, SEVILLA İÇİN SEZONUN GİDİŞATINI BELİRLEYECEK

Sevilla'nın bu kırılgan sezonunda, İspanya deplasmanın alınacak dengeli bir skor, Kadıköy'de turun kapısını aralayabilir. Yani en kritik nokta, deplasmandaki maçta kontrolü kaybetmemek ve tur umudunu İstanbul'a taşımak olacak. Zira İspanyol ekibinin oyun yapısı, bu sezon özelinde çok da üretken değil. Kadro kalitesine göre oldukça başarısız bir sezon geçiren Sevilla, belki de bu eşleşmeden alacağı yara ile sezonun kalanında dağılacak ve teknik direktör ile de yollar ayrılacak! Bu bağlamdan hareketle, Türkiye ve İspanya'da oynanacak olan iki mücadele, pek çok planın yeniden yapılmasına ve Sevilla adına dengelerin değişmesine sebep olacak.

En nihayetinde Sevilla, kendisi adına sezonun kırılma anına Türkiye hikâyesini katacak ve son bir şarkı ile inleyen nağmelere eşlik etmek isteyecek...