İlkay Gündoğan transferi resmen bitti! Herkesin beklediği haber duyuruldu...

La Liga'da Barcelona forması giyen İlkay Gündoğan için bir transfer gelişmesi daha yaşandı. Gurbetçi oyuncunun, Katalan ekibinde geleceği netlik kazandı. İşte İlkay Gündoğan haberinin detayları...

www.aksam.com.tr

Geçtiğimiz sezon başında uzun yıllar süren Manchester City kariyerine İspanyol devi Barcelona'ya transfer olarak son veren İlkay Gündoğan için transfer gündemi oldukça hareketli geçiyor. İlk sezonunda taraftarın gönlüne taht kuran Türk asıllı Alman futbolcunun Katalan ekibinden ayrılacağı ve Galatasaray'a transfer olacağı iddia edilmişti. 34 yaşındaki oyuncunun geleceği netlik kazandı.

İLKAY GÜNDOĞAN, BARCELONA'DA KALACAK

Teknik direktörlük görevine Hansi Flick'i getiren Barcelona'da İlkay Gündoğan için beklenen haber sonunda geldi. İspanyol basınında yer alan habere göre; Barcelona, uzun süredir takımdan ayrılacağı iddia edilen İlkay Gündoğan'ı takımda tutma kararı aldı. Hansi Flick'in önümüzdeki sezon oyun kurgusunu İlkay üzerine inşa edeceği için yönetimden başarılı oyuncunun takımda kalacağının garantisini aldığı kaydedildi. Bu gelişmenin ardından yıldız orta sahanın başka bir kulübe transferi de resmen bitmiş oldu.

BARCELONA RAKAMLARI

İlkay Gündoğan, Barcelona formasıyla tüm kulvarlarda 52 maçta 4270 dakika sahada kaldı. Gurbetçi oyuncu, bu sürelerde 5 gol ve 15 asist üreterek skora etki etmeyi başardı.

2025 Haziran ayının sonuna kadar Katalan deviyle sözleşmesi bulunan orta saha oyuncusunun piyasa değeri 15 milyon euro.

www.aksam.com.tr