Hırvat Milli Takımı faşizmi Dünya Kupası'na taşıdı… Tepkiler çığ gibi büyüdü

Hırvatistan Milli Takımı, Arjantin ile karşılaşacakları yarı final öncesinde Neo-Nazi grubu olarak bilinen Thompson grubunun şarkılarını söyleyerek maça hazırlandıkları ortaya çıktı. Sosyal medyada paylaşılan video büyük tepki aldı. Videoda, Hırvat futbolcuların faşizm içeren şarkıları hep birlikte coşkuyla söylediği görülüyor.

Hırvat Milli Takımı futbolcuları, Dünya Kupası'na gölge düşürdü. Hırvat futbolcuların Neo-faşist grup Thompson'ın şarkılarını coşkuyla söylediği video sosyal medyada paylaşıldı.

HIRVATLAR DÜNYA KUPASI'NA GÖLGE DÜŞÜRDÜ

İslamofobi ve faşizm, başta Avrupa olmak üzere dünyanın birçok yerinde insanlığın en büyük sorunlarından biri olarak karşımıza çıkıyor. Faşizmin son örneği, futbolun ülkeler arasındaki en prestijli turnuvası olan Dünya Kupası'nda görüldü. Hırvatistan Milli Takımı oyuncularının maç öncesi hep birlikte Neo-faşist Hırvat grubu Thompson'ın şarkılarını söylediği video ortaya çıktı. Videonun sosyal medyada paylaşılmasıyla tepkiler çığ gibi büyüdü.

Videoda, Hırvat Milli Takımı oyuncularının coşkulu bir şekilde faşist müzik grubunun şarkısı söylüyor.

TOMPSON GRUBU SAVAŞ SUÇLULARINI ÖVÜYOR

Tompson Grubu; Yugoslavya'nın dağılma aşamasında Hırvatlar'ın 1992'de kurduğu insanlığa karşı suçlar işleyen Herceg Bosnia'nın hüküm giymiş yöneticilerini yücelten şarkılar yapan neo-faşist bir grup. Hırvatistan Milli Takım oyuncularının hep birlikte bu grubun şarkılarını söylemesi, videonun sosyal medyada paylaşılmasıyla büyük bir tepkiyle karşılandı.

Videoyu sosyal medya hesabından paylaşan BiHFootball, "Thompson'un şarkısında atıfta bulunulan Herceg Bosnia, Boşnak halkı için şunları simgeler: Toplama kampları, tecavüzler, işkence, köle çalıştırma, zulüm ve cinayetler... Bu çok üzücü" ifadelerine yer verdi.