EMRULLAH SARIYILMAZ
UEFA Konferans Ligi'nde Hamrun Spartans ile karşılaşacak Shakhtar Donetsk'te teknik direktör Arda Turan, maç öncesi düzenlenen basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Mücadelenin önemine vurgu yapan Turan, rakiplerini hafife almadıklarını belirtti.
Genç teknik adam, "Bu maç bizim için çok değerli ve önemli. Bu karşılaşma, ilerideki hedeflerimizin kapısını aralayabilir. Rakibimizi çok ciddiye alıyoruz. Arjantin, Brezilya ve Malta'dan önemli oyuncuları var. Sahaya en iyi 11'imizle çıkacağız ve galibiyet için savaşacağız" diye konuştu.
"BU MAÇ GELECEĞİMİZİ BELİRLEYECEK"
Hamrun maçının Konferans Ligi'ndeki gelecekleri açısından kritik bir öneme sahip olduğunu söyleyen Arda Turan, "Bu maçı kazanırsak büyük avantaj elde ederiz. İki maç ve uzun seyahat yükünden kurtulmak, bizi ligde daha diri ve hazırlıklı kılar. Bu yüzden bu maç sezonun en kritik adımlarından biri." dedi. Özellikle Arda'nın bu sözleri Ukrayna spor basını tarafından manşet olarak verildi.
"FAVORİ DEĞİLİZ, BU SAHADA OYNAMAK KOLAY DEĞİL"
Arda Turan ayrıca kendisine yöneltilen "Shakhtar her maçta favori ama düşük seviyeli rakiplere karşı zorlanıyorsunuz" sorusuna sert bir dille yanıt verdi.
Arda, "Favori olduğumuzu düşünmüyorum. Genç oyunculara şans veriyoruz. Meirellish, Ferreira ve Izaki gibi isimler hala gelişim sürecinde. Bu sahada oynamak çok zor. 2008'de buradaydım, o zaman bile kazanamamıştık. Futbolda bütçeler değil, sahadaki oyun kazanır. Hamrun Spartans çok değerli bir teknik adama ve oturmuş bir sisteme sahip" ifadelerini kullandı.