Hak mahrumiyeti nedir? TFF hak mahrumiyeti ne demek?

Hak mahrumiyeti gündemde merakla araştırılan konular arasında yerini aldı. PFDK'dan Fenerbahçe'ye cezasızlık Ali Koç'a hak mahrumiyeti kararı çıktı. Peki, hak mahrumiyeti nedir? TFF Hak mahrumiyeti ne demektir?

PFDK, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'a 210 bin TL para ve 45 gün hak mahrumiyeti cezası verdi. Spor gündemini takip eden sporseverler hak mahrumiyeti ile ilgili detayları araştırmaya başladı. Peki, hak mahrumiyeti nedir? TFF Hak mahrumiyeti ne demektir?

HAK MAHRUMİYETİ NEDİR?

TFF'nin Hak mahrumiyeti ile ilgili kararı Futbol Disiplin Talimatı kapsamında 25. maddede şu şekilde açıklanıyor:

MADDE 25 – HAK MAHRUMİYETİ

(1) Kişinin, resmi müsabakalarda stadyumlara girmek de dahil olmak üzere futbolla ilgili idari, sportif veya sair her türlü faaliyette bulunmaktan men edilmesidir. (2) Hak mahrumiyeti cezası süreli veya sürekli olarak verilebilir.

(2) Hak mahrumiyeti cezası süreli veya sürekli olarak verilebilir. Süreli hak mahrumiyeti cezası on beş günden az, üç yıldan fazla olamaz. Üç yıldan fazla hak mahrumiyeti cezası, sürekli hak mahrumiyeti cezası olarak nitelendirilir. Bir kararla hükme bağlanan cezaların toplamı üç yıldan fazla olursa, bu cezalar sürekli hak mahrumiyeti olarak infaz edilir.