Güle Güle Okan Buruk! Galatasaray'da ayrılığı resmen duyurdular

Süper Lig lideri Galatasaray'da teknik direktör Okan Buruk için sıcak gelişmeler yaşanıyor. Sarı-kırmızılı ekipte sözleşmesi sezon sonunda sona erecek olan Okan Buruk'a sürpriz bir talip çıktı. İşte detaylar...

Geçtiğimiz sezon futbolcu olarak efsanesi olduğu Galatasaray'ın başına geçen ve ilk sezonunda takımı şampiyon yapan Okan Buruk için sürpriz bir gelişme yaşandı. Cimbom'da sözleşmesi sezon sonunda bitecek olan ve yeni sözleşme için herhangi bir resmi açıklama yapılmayan Okan Buruk'a Rusya'dan talip çıktı.

OKAN BURUK' A SPARTAK MOSKOVA'DAN TEKLİF

Süper Lig'de Galatasaray ile üst üste 2'nci şampiyonluğuna koşan Okan Buruk, sezon sonunda takımdan ayrılmaya hazırlanıyor. Fotospor'da yer alan habere göre; Rusya'nın köklü takımlarından Spartak Moskova, Buruk'a 2 yıllık bir sözleşme teklif etti. Rusların teklifinin 2 yıl için net 5 milyon euro ve bonuslarla beraber toplamda 7.5 milyon euro olduğu iddia edildi.

SÜRE İSTEMİŞ!

Okan Buruk'un gelen teklife sıcak baktığı ancak Rus ekibinden şu an için kritik bir şampiyonluk yarışında olduğu için süre istediği belirtildi. Okan Buruk'un ilk hedefinin Galatasaray'da devam etmek istediği biliniyor. Ancak, sarı-kırmızılılardan resmi bir teklif gelmemesi halinde Rusya'ya gitmeye de sıcak bakabileceği kaydedildi. Öte yandan Rus basınında yer alan bir habere göre; Okan Buruk'un önümüzdeki sezon kesin olarak Spartak Moskova'nın başına geçeceği iddia edildi.

GALATASARAY RAKAMLARI

Okan Buruk, Galatasaray'ın başında tüm kulvarlarda 89 maça çıktı. 51 yaşındaki çalıştırıcı, bu mücadelelerde 68 galibiyet, 10 beraberlik ve 11 mağlubiyet alarak 2.40 puan ortalaması yakalamayı başardı.