Galatasaray'ın orta sahasına dünya yıldızı! İşte Erden Timur'un Kovacic planı

Devre arasında orta saha transfer etmek isteyen Galatasaray'ın listesinde Mateo Kovacic var. Sarı kırmızılı ekipte Erden Timur, yıldız futbolcunun transferi için 4 koldan harekete geçti. İşte Galatasaray'ın Mateo Kovacic transferinde son durum...

Süper Lig'de şampiyonluk hedefleyen Galatasaray, Avrupa'da ise yoluna devam etmenin peşinde. Sarı kırmızılı ekip UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Kopenhag ile çok kritik bir maça çıkacak. Öte yandan camiada transfer çalışmaları ise devam ediyor. Teknik direktör Okan Buruk'un raporu doğrultusunda Galatasaray yönetimi, ocak ayında orta saha bölgesine bir transfer yapacak.

GALATASARAY'IN HEDEFİNDEKİ FUTBOLCU MATEO KOVACIC

Galatasaray'da Ndombele'nin ve Sergio Oliveira'nın üzeri çizildi. Bu isimlerden Oliveira'nın devre arasında takımdan ayrılması söz konusu. Ndombele'nin ise sezon sonuna kadar kiralık sözleşmesi devam etse de Galatasaray cephesi, onun yerine bu bölgeye bir transfer yapmakta kararlı. Hedeflenen futbolcu ise Mateo Kovacic. Erden Timur, Manchester City'nin Hırvat yıldızı için harekete geçmiş durumda.

ERDEN TİMUR'UN TRANSFER PLANI

Galatasaray cephesi 29 yaşındaki orta saha için devre arasında tüm şartları zorlayacak. Sezon başında Chelsea'den Manchester City'e transfer olan Kovacic için İngiliz ekibi, 29 milyon euro bonservis bedeli ödemişti. Galatasaray'ın bu rakamlara ilk etapta çıkması mümkün görünmüyor. Ancak sarı kırmızılılar, sezon sonuna kadar kiralama ve yaz transfer döneminde oyuncunun satın alma opsiyonunu taksitlendirme seçeneğini masada tutuyor.

Öte yandan Manchester City Menajeri Pep Guardiola, orta sahaya yeni bir yıldız takviyesi yapacak. İngiltere'den gelen haberler ise Guardiola'nın bu durumda Mateo Kovacic'in ayrılığına onay vereceği yönünde. Galatasaray yönetimi ise sezon sonunda Nicolo Zaniolo'dan gelecek olan bonservis bedelinin büyük bir bölümünü, oyuncunun satın alma opsiyonunda kullanmayı planlıyor.

www.aksam.com.tr