Fenerbahçe'ye 100 milyonluk çılgın rakam! Ozan Tufan…

Fenerbahçe, Ozan Tufan'ın da yer aldığı listede, Ali Koç döneminde yaptığı transfer satışlarıyla adından söz ettirdi. Son dönemde yüksek meblağlarla yaptığı transfer satışlarıyla dikkat çeken Fenerbahçe'de bu rakam 100 milyon euroyu buldu. İşte Ozan Tufan'ın da yer aldığı o listenin detayları...

www.aksam.com.tr

Fenerbahçe aralarında Ozan Tufan'ın da yer aldığı tam 100 milyon euroluk transfer satışı gerçekleştirerek bu konuda büyük bir başarı yakaladı. Ali Koç döneminde yapılan transfer satışları dikkat çekerken, Ozan Tufan'ın da yer aldığı listede Vedat Muriqi zirvede bulunuyor.

OZAN TUFAN DA DAHİL 100 MİLYON EUROLUK TRANSFER SATIŞI

Fenerbahçe'de Ali Koç'un başkanlığa geldiği 2018 yılından sonra yaptığı transfer satışlarıyla göze çarpıyor. Birçok futbolcudan hatırı sayılır gelir elde eden Fenerbahçe'de bu isimlerden biri de Ozan Tufan olmuştu. Sarı-Lacivertliler milli futbolcudan 3 milyon euro kazanırken bu alanda zirvede yer alan isim ise Vedat Muriqi oldu.

ZİRVEDE MURIQI VAR

Fenerbahçe Vedat Muriqi'yi 20 milyon euro karşılığında Lazio'ya satarak Ali Koç döneminin en yüksek bedelli transfer satışı gerçekleştirmişti. Bu alanda ikinci sırada 18.05 milyon euro ile Kim Min-Jae yer alıyor. Sarı-Lacivertliler, Güney Koreli savunmacıyı sezon başında Napoli'ye göndermişti.

ELJIF ELMAS'TAN İNANILMAZ KÂR

Fenerbahçe 2019-20 sezonu başında ise yine Napoli'ye Eljif Elmas'ı 16,2 milyon euro karşılığında satmıştı. Sarı-Lacivertliler sadece 180 bin euroya transfer ettiği oyuncuyu 2 sezon sonra inanılmaz bir kârla göndermişti.

JOSEF VE GIULIANO'NUN PLANSIZ AYRILIKLARI

Ali Koç'un başkanlık görevine gelmesinin hemen ardından Fenerbahçe'de iki önemli ayrılık yaşanmıştı. Josef de Souza Al-Ahli'ye 12 milyon euro, Giuliano ise Al-Nassr'a 10,5 milyon euroya imza atmıştı.

BİRÇOK TRANSFER SATIŞI YAPILDI

Bu isimlerin yanı sıra Jailson DL Pro'ya 4,5 milyon euro, Allahyar Hull City'ye 4,5 milyon euro, Ozan Tufan Hull City'ye 3 milyon euro, Marcel Tisserand Ettifaq'a 3 milyon euro, Fernandao 2,55 milyon euroya Al-Wehda'ya, Michael Frey 2 milyon euroya Royal Antwerp'e, Mame Thiam ise 1,5 milyon euroya Kayserispor'a satılmıştı.

Kemal Ademi, Sadık Çiftponar, Nabil Dirar gibi isimleri de alt alta koyduğumuzda Fenerbahçe'nin Ali Koç döneminde yaptığı transfer satışları 100 milyon euro seviyelerine ulaştığı görülüyor.