Fenerbahçe'de Cengiz Ünder depremi! Transferi resmen duyurdular

Cengiz Ünder Fenerbahçe'ye veda etti. Sarı lacivertlilerin milli futbolcusu için teknik direktör Jose Mourinho, kararı verdi. İşte Cengiz Ünder cephesinde yaşanan transfer gelişmesi...

Sezona UEFA Şampiyonlar Ligi 2. Eleme Turu maçlarıyla başlayan Fenerbahçe, Lugano'yu 2 maçta da mağlup etti ve adını bir üst tura yazdırdı. Devler Ligi'nde gruplara kalmak isteyen sarı lacivertlilerin sıradaki rakibi Lille oldu.

Öte yandan Fenerbahçe'de transfer hareketliliği de sürüyor. Kadrosunu En-Nesyri ve Allan Saint-Maximin ile güçlendiren Kanarya'da milli futbolcu Cengiz Ünder ile yollar ayrılıyor. Teknik direktör Jose Mourinho'nun kadroda düşünmediği 27 yaşındaki ismin yeni adresi açıklandı.

GÜLE GÜLE CENGİZ ÜNDER

Geçtiğimiz sezonun başında Fenerbahçe'ye rekor bir bedelle transfer olan Cengiz Ünder, performansıyla beklentilerin altında kaldı. Sık sık yaşadığı sakatlıkların da etkisiyle bir türlü form tutamayan milli oyuncu, A Milli Takım'ın mücadele ettiği EURO 2024 kadrosunda da yer alamamıştı.

Fenerbahçe'de göreve gelen teknik direktör Jose Mourinho, Cengiz Ünder'in biletini kesti. Gelen bilgilere göre Portekizli teknik direktör, milli futbolcunun transferine izin verdi. Bu gelişmenin ardından İtalyan kulüpleri, Cengiz Ünder transferinde gaza bastı.

YENİ DURAĞINI AÇIKLADILAR!

Fenerbahçe'ye transferi öncesi Roma, Leicester City ve Marsilya formaları da giyen Cengiz Ünder, Avrupa'ya geri dönüyor. İtalyan basının aktardığı bilgiye göre; Serie A ekiplerinden Napoli, Bologna ve Fiorentina, Cengiz Ünder transferi için harekete geçti.

İtalya'dan gelen bilgilere göre 3 kulüpten Napoli, bu transferde büyük mesafe kat etti. Haberin detayında Fenerbahçe'nin oyuncunun satışını kolaylaştırmak adına bu transferde indirim yaptığı da ifade edildi.

Geçtiğimiz yaz 15 milyon euro bonservis bedeliyle Marsilya'dan transfer edilen Cengiz Ünder, 10 milyon euro dolaylarında bir rakama bir kez daha İtalya'nın yolunu tutacak.

Fenerbahçe kariyerinde 33 maça çıkan yıldız futbolcu, 9 gol ve 3 asistlik performans sergiledi.

www.aksam.com.tr