Fenerbahçe tarihinde bir ilk! Cengiz Ünder öyle bir rekor kırdı ki...

Cengiz Ünder bu yaz transfer olduğu Fenerbahçe'de büyük bir rekora imza attı. Fransa Ligue 1 ekiplerinden Marsilya'dan kadroya katılan milli yıldız Cengiz Ünder, transferiyle tarihe geçti. İşte detaylar...

www.aksam.com.tr

Fenerbahçe'nin bu yaz kadrosuna kattığı Cengiz Ünder transferiyle rekor kırdı. Sarı-lacivertlilerin Ligue 1 takımı Marsilya'dan kadrosuna kattığı milli oyuncu Cengiz Ünder, kulüp tarihine geçti.

CENGİZ ÜNDER 15 MİLYON EUROYA ALINDI

Bu yaz transfer döneminin flaş takımlarından Fenerbahçe, kadrosuna kattığı isimlerle büyük ses getirdi. Bu transferlerden biri de Cengiz Ünder oldu. Sarı-lacivertliler, Marsilya'dan milli oyuncuyu 15 milyon euro bonservis bedeliyle kadrosuna kattı.

TRANSFERİYLE TARİHE GEÇTİ

Cengiz Ünder, transferiyle Fenerbahçe tarihine geçmeyi başardı. Milli oyuncu 15 milyon euroluk bonservis bedeliyle 14 milyon euroluk Daniel Güiza'yı sollayarak kulüp tarihinin en pahalı transferi olarak tarihe geçti.

Ayrıca Cengiz Ünder, 2010'da CSKA Moskova'dan transfer edilen Caner Erkin'in ardından yurt dışından transfer edilen ilk Türk oyuncu oldu.

GEÇTİĞİMİZ SEZONKİ PERFORMANSI

Geçtiğimiz sezon Marsilya formasıyla 46 resmi maça çıkan Cengiz Ünder, bu karşılaşmaların 32'sinde ilk 11'de yer aldı. Toplam 2924 dakika sahada kalan 26 yaşındaki milli oyuncu, 5 gol ve 6 asistle skora etki etti.