Fenerbahçe, Süper Kupa maçına neden U19 takımıyla çıkıyor? Fenerbahçe U19 kadrosunda kimler var?

Galatasaray ile Fenerbahçe, Süper Kupa maçında 7. kez karşı karşıya gelecek. Karşılaşma Atv'de canlı olarak yayınlanacak. Fenerbahçe, Galatasaray ile oynayacağı Süper Kupa maçına U19 takımıyla çıkacak. Ezeli rakiplerin bu akşamki randevusunda galip gelen takım 17. Süper Kupayı müzesine götürecek. Fenerbahçe U19 kadrosu ve başarı oranı da taraftarın merak ettiği konular arasında yer aldı. Peki Fenerbahçe, Süper Kupa maçına neden U19 takımıyla çıkıyor? Fenerbahçe U19 kadrosunda kimler var? İşte detaylar...

Fenerbahçe, 7 Nisan Pazar günü Şanlıurfa'da Galatasaray ile oynayacağı Süper Kupa maçına U19 takımıyla çıkacak. Sarı Lacivertli takım, gelecek iki sezon boyunca Türkiye Kupası'na katılmama ve Süper Kupa maçına 19 yaş altı takımıyla çıkma kararının nedenini de açıkladı. Buna göre Fenerbahçe, Galatasaray ile oynayacağı Süper Kupa maçına neden U19 Takımı ile çıkacak? Fenerbahçe U19 kadrosunda kimler var? İşte Fenerbahçe U19 takım kadrosu

FENERBAHÇE, SÜPER KUPA MAÇINA NEDEN U19 TAKIMIYLA ÇIKIYOR?

Fenerbahçe, 7 Nisan Pazar günü Şanlıurfa'da Galatasaray ile oynayacağı Süper Kupa maçına yabancı hakem ekibi atanmaması ve karşılaşmanın tarihinin ertelenmemesi halinde U19 takımıyla çıkacağını bildirdi. Aynı gün U19 takımının Giresunspor ile maçının olması ise kafaları karıştırdı.

Federasyon, Fenerbahçe'nin yabancı hakem ve erteleme talebini kabul etmezken, sarı lacivertliler, sahaya U19 takımıyla çıkarak eksik oyuncu ile hükmen yenik sayılmanın hesabını yapıyor.

FENERBAHÇE U19 KADROSUNDA KİMLER VAR?

Kaleci: Doğukan Demir, Ömer Bircan Camcı

Stoper: Yusuf Akçiçek, Yiğit Epözdemir, Mehmet Can Gülerer, Boran Eligüzel, Ümitcan Okan

Sol bek: Ahmet Necat Aydın,

Sağ bek: Mustafa Akyıldız

Ön libero: Muhammet İmre, Şükür Toğrak

Orha Saha: Berkay Güverçinci

Merkez Orta Saha: Samet Sargın, Efekan Karayazi, Zeki Dursun, Aziz Eren Balaban

Sol Kanat: Kaan Akyazı, Yiğit Emir Ekiz, Yasir Boz

Sağ Kanat: Emrullah Kulbak, Emirhan Arkutcu

Santrafor: Çağrı Fedai, Kerem Kayaarası, Görkem Demirel,

FENERBAHÇE'NİN U19'DAKİ MUHTEMEL 11'İ

Ömer, Efekan, Mustafa, Yiğit, Mehmet Can, Emirhan, Ahmet, Muhammet, Şükür, Yiğit, Çağrı.

Fenerbahçe U19 Takımı, U19 Elit A Ligi 1. Grup'ta lider durumda. Oynadığı 16 maçta 12 galibiyet elde eden sarı lacivertliler, 4 de mağlubiyet yaşadı ve 36 puan topladı. Sarı lacivertliler ligdeki son maçında Sivasspor'a 2-1 yenildi.

U19 Elit A Ligi 1. Grup'ta 11 takımın yer aldığı ve 16 haftanın geri kaldığı ligde sarı lacivertliler; 12 galibiyet, 4 mağlubiyet ve 36 puanla, ikinci sıradaki Trabzonspor'un 4 puan önünde zirvede yer alıyor.

Gol krallığında Trabzonspor'dan Poyraz Efe Yıldırım (13) yer alırken Fenerbahçe'den Çağrı Fedai de 12 golle rakibini ikinci sırada takip ediyor.

Sarı lacivertli takımda istatistikleriyle dikkat çeken diğer isim ise Emirhan Arkutcu. 18 yaşındaki sağ kanat oyuncusu, 9 kez fileleri sarsarken, 5 asistle de takımının en çok gol pası veren oyuncusu konumunda.

Fenerbahçe'nin Adana Demirspor ile oynadığı maçın kadrosunda U19 takımından 5 oyuncu yer aldı. Çağrı Fedai (santrfor), Efekan Karayazı (orta saha), Zeki Dursun (orta saha), Yusuf Akçiçek (stoper) ve Furkan Onur Akyüz (kaleci) kulübede bekledi.