Fenerbahçe'nin toplamda kaç şampiyonluğu var? Fenerbahçe en son ne zaman şampiyon oldu?

Fenerbahçe şampiyonluk yolunda ağır darbeler alırken, sezon başında yaptığı yıldız transferlerin ardından ilk 19 maçını kazandı. Bu galibiyet serisi, sarı lacivertli takımın taraftarlarına yeniden şampiyonluk ümidi aşıladı. Haftalarca averaj farkıyla Galatasaray'ın önüne geçen Kanarya, geçtiğimiz hafta Alanyaspor maçının berabere kalmasıyla liderlik koltuğunu Galatasaray'a kaptırdı. Peki, Fenerbahçe en son ne zaman şampiyon oldu? İşte Fenerbahçe'nin şampiyon olduğu yıllar

Uzun süredir şampiyonluk umuduyla mücadele eden Fenerbahçe'nin en son ne zaman şampiyon olduğu, sarı lacivertli takımın taraftarlarının merak ettiği konular arasında yer alıyor. Fenerbahçe, geçtiğimiz hafta Alanyaspor ile yaptığı maçta 2-2'lik skorun ardından 2 puan kaybederek, liderlik koltuğunu ezeli rakibi Galatasaray'a kaptırdı. Peki Fenerbahçe en son ne zaman şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin toplamda kaç şampiyonluğu var? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk kadrosu

FENERBAHÇE EN SON NE ZAMAN ŞAMPİYON OLDU?

Trendyol Süper Lig'e ve UEFA Konferans Ligi'ne fırtına gibi bir giriş yapan Fenerbahçe, ligde birçok rekor kırmayı başardı. Sarı-lacivertli ekip sezon başında yaptığı yıldız transferlerden tam verim aldı. Öyle ki sarı-lacivertliler, ilk 19 resmi maçını da kazanarak müthiş bir ivme yakalamıştı. Takımın bu performansı, sarı-lacivertli taraftarlara yıllar sonra şampiyonluk şarkıları söyletmeye başladı.

Haftalarca Galatasaray'ın önünde averajla liderlik koltuğunda oturan Fenerbahçe, geçtiğimiz hafta Alanyaspor ile evinde 2-2 berabere kalınca, ezeli rakibine 2 puan farkla liderlik koltuğunu kaptırdı.

10 yıldır yüzü gülmeyen Fenerbahçe, en son 2013-2014 sezonunda şampiyonluk kazandı. Toplam 34 haftalık lig maratonunun sonunda sarı lacivertli takım, 74 puanla şampiyonluğa ulaştı.

Sarı lacivertliler, son kupalarını ise İsmail Kartal yönetiminde ezeli rakibi Galatasaray'ı penaltılarla 3-2 mağlup ettiği Süper Kupa maçında kazandı.

FENERBAHÇE ŞAMPİYONLUK KADROSU

2013-2014 Volkan Demirel, Egemen Korkmaz, Hasan Ali Kaldırım, Bekir İrtegün, Mehmet Topal, Moussa Sow, Samuel Holmén, Pierre Webó, Dirk Kuyt, Raul Meireles, Cristian Baroni, Selçuk Şahin, Bruno Alves, Mert Günok, Michal Kadlec, Emre Belözoğlu, Alper Potuk, Emmanuel Emenike, Mehmet Topuz, Salih Uçan, Serdar Kesimal, Erten Ersu, Gökhan Gönül, Caner Erkin

FENERBAHÇE'NİN TOPLAMDA KAÇ ŞAMPİYONLUĞU VAR?

Fenerbahçe'nin 1959 yılından beri oynanan Süper Lig'de 19 şampiyonluğu var. Sarı lacivertliler, 6 kez de Türkiye Kupası sevinci yaşadı.

Fenerbahçe, son olarak 2013-2014 sezonunda Ersun Yanal yönetiminde şampiyon oldu.

Fenerbahçe, 1959 yılında ilk kez Millî Lig adıyla düzenlenen ligde o sezon Kırmızı ve Beyaz Grup uygulaması yapılmış bu iki grubun birincisi çift maç usulü final maçı oynamış ve iki maç sonunda Galatasaray'a üstünlük sağlayarak ligin ilk şampiyonu olmuştur.

34 maçta 23 galibiyet, 5 beraberlik ve 6 yenilgi alan Fenerbahçe, 74 gol atıp kalesinde 33 gol gördü. Fenerbahçe'nin en yakın rakibi Galatasaray ise o sezonu 65 puanla ikinci olarak tamamladı.

Toplamda ise Galatasaray 22, Fenerbahçe 19, Beşiktaş 16, Trabzonspor 7, Bursaspor ve Başakşehir ise birer kez şampiyon olmuştur.