Ezeli rakibin yeni golcüsü Simon Banza! Sonunda İstanbul'a geliyor

Simon Banza cephesinde sürpriz bir gelişme yaşandı. Trabzonspor'da olağanüstü bir dönem geçiren Demokratik Kongolu golcü, İstanbul devine transfer olmaya hazırlanıyor. İşte Simon Banza haberine dair bütün ayrıntılar…

EMRULLAH SARIYILMAZ

Simon Banza, Trabzonspor formasıyla Süper Lig'de adeta tozu dumana kattı. Geçen sezon Braga'dan kiralanan 28 yaşındaki santrafor, bordo mavililerin skor yükünü çekti.

Karadeniz ekibi, Simon Banza'nın Braga'dan bonservisini almak için uğraşsa da beklenen anlaşma sağlanamadı. Böylece Trabzonspor, Paul Onuachu'yu yeniden kadrosuna katarken, Simon Banza da Portekiz'e geri döndü. Fakat, beklenmedik bir gelişme yaşandı.

BEŞİKTAŞ İLE ANILDI AMA...

Simon Banza, son zamanlarda özellikle Beşiktaş ile yakından anıldı. Siyah beyazlıların, Braga ile çeşitli temaslarda bulunduğu öne sürülse de, Tammy Abraham'ın açıklanmasıyla birlikte Simon Banza'nın transfer ihtimali de ortadan kalktı.

Öte yandan bir diğer İstanbul devi, Simon Banza için oluşan fırsatı değerlendirmek için harekete geçti.

SİMON BANZA SÜRPRİZİ

Süper Lig'de sezonu şampiyon tamamlayan Galatasaray'da, Alvaro Morata ile yolların ayrılması bekleniyor. Hücum hattına takviye yapmak isteyen sarı kırmızılılar, Simon Banza'yı kadrosuna katabilir.

Portekiz basınında yer alan habere göre; Galatasaray, Morata'nın boşluğunu Simon Banza ile doldurmak istiyor.

Bu kapsamda sarı kırmızılıların, Simon Banza için kulübü Braga ile görüşmelerde bulunacağı ve uygun koşullar sağlanması halinde transferin tamamlanabileceği ileri sürüldü.

Geçtiğimiz sezon Trabzonspor ile tüm kulvarlarda 37 maça çıkan Simon Banza, bu karşılaşmalarda takımına 22 gol ve 7 asistlik katkı sağladı.