Eski defterler açıldı! Cevad Prekazi'den Mustafa Denizli'ye şok suçlama: ''Onun yüzünden finali kaçırdık...''

Galatasaray efsanesi Cevad Prekazi yıllar sonra Mustafa Denizli'ye tepki gösterdi. Galatasaray'ın Şampiyon Kulüpler Kupası finalini Mustafa Denizli yüzünden kaybettiğini belirten Cevad Prekazi, ''Tedbir alsaydı biz kesin finaldeydik'' diye sitem etti. İşte o sözlerin detayları...

Galatasaray tarihine geçen isimlerden Cevad Prekazi verdiği röportajda Mustafa Denizli için çok sert sözler kullandı. NTV'de "Kırılma Anı" programına konuk olan emekli futbolcu kariyeri ilgili önemli anılarını paylaştı.

CEVAD PREKAZI'DEN MUSTAFA DENİZLİ TEPKİ

NTV'deki "Kırılma Anı" programında Emek Ege'nin sorularını yanıtlayan Cevad Prekazi sporculuk kariyerine dair içten ve samimi açıklamalarda bulundu. 65 yaşındaki eski futbolcu, Galatasaray'ın 1988-1989 sezonundaki Şampiyon Kulüpler Kupası'ndaki yarı final maçı ile ilgili Mustafa Denizli'ye yüklendi.

Sarı-kırmızlılar o sezon büyük bir başarı göstermiş ve futbolun 1 numaralı kupasında yarı finale yükselmişti. Yarı finalde Romanya ekibi Steaua Bükreş'e toplamda 5-1'lik skorla elenen Cim-bom büyük bir üzüntü yaşamıştı.

"EN BÜYÜK SUÇ MUSTAFA DENİZLİ'NİNDİ"

Cevap Prekazi Emek Ege'nin kendisine yönelttiği, "Futbol kariyerinizde en çok hangi dönemde zorlandınız?" sorusuna verdiği cevapta Şampiyon Kulüpler Kupası yarı finale değindi ve Mustafa Denizli'yi suçladı.

65 yaşındaki deneyimli futbol insanı, Mustafa Denizli için "Steaua Bükreş ile ilk maçımız, maçtan sonra bütün vücudum boşalmış gibiydi, turu geçemediğimize inanamamıştım. En büyük suç Mustafa Denizli'nin idi. Taktik hata yaptık. Tedbir alsaydı biz kesin final oynardık. O zaman çok zorlanmıştım. Namağlup şampiyon olamadığımız sene de çok zorlanmıştım, hak etmiştik ama şampiyon olamamıştık. O şampiyonluk bizimdi." ifadelerini kullandı.

CEVAD PREKAZI MUSTAFA DENİZLİ İLE KONUŞMAMA SEBEBİNİ DE ANLATTI

Cevad Prekazi Mustafa Denizli ile neden arasının açıldığı sorusuna ise şu cevabı verdi:

"Rapid Wien maçından önce aramız açıldı. Sezon öncesinde beni yardımcısı aracılığıyla konuşmaya çağırdı. Gittim ve üçümüz konuşmaya başladık. Benden yardımcı olmamı istediğini; çok iyi bir futbolcu olduğumu söyledi. Anlaştık ama "Bana 100.000 mark hediye edin çünkü ben neredeyse bedavaya oynadım, bana bu parayı hediye edin" dedim. "Tamam" dedi. Ama Mustafa Denizli bana verdiği sözü tutmadı.

Eşime sezon öncesi kampa gitmeyeceğimi söyledim ama o bana gitmem gerektiğini söyledi. Ben de kampa katıldım. Sonra Rapid Wien ile oynadığımız ilk maçtan önceki son idman bitince eve gittim. Bana verilen söz tutulmadığı için oynamayacağımı söyledim. Maçı Galatasaray kazandı ve maçtan sonra Mustafa Denizli'nin arkadaşı Hıncal Uluç gazetede benim aleyhimde 2 sayfalık yazı yazmış. Öbür gün idmana gittiğimde Simoviç ile Mustafa Denizli'nin odasına gittik ve derdimizi anlatmaya başladık.

Mustafa Denizli bize bağırmaya başladı. Ona bana bağıramayacağını söyledim ve "Bonservisimi verin, gideceğim" dedim. Aşağı indik ve Mustafa Denizli beni yine odasına çağırdı. Bana neden böyle yaptığımı sordu ve havalimanında iki tane hostesi arabama aldığımı söyledi. Resmen üzerime iftira atıyordu, siyah bir Mercedes'e bindiğimi söylüyordu ama benim arabam siyah Mercedes değildi. Ona sözümü tuttuğumu ama onun tutmadığını söyledim. Başkan neden böyle olduğunu sordu, "Mustafa Denizli'ye sorun" dedim."