Elveda Okan Buruk! Galatasaray'da ayrılığı resmen duyurdular

Geçtiğimiz sezon başında Galatasaray'ın başına geçen Okan Buruk için sıcak bir gelişme yaşandı. Sarı-kırmızılı ekipte başarıdan başarıya koşan deneyimli çalıştırıcı takımdan ayrılmaya hazırlanıyor. İşte Okan Buruk haberinin detayları...

www.aksam.com.tr

Trendyol Süper Lig'in son şampiyonu Galatasaray'da iç transferde hareketli günler yaşanıyor. Birçok oyuncu ile yeni sözleşme imzalayacağını açıklayan Cimbom'da flaş bir ayrılık yaşanmak üzere. Efsanesi olduğu Galatasaray'da geçen sezon başında göreve getirilen ve ilk sezonunda şampiyon olma başarısı gösteren Okan Buruk'un takımdan ayrılması an meselesi.

OKAN BURUK, GALATASARAY'A VEDA EDİYOR

Süper Lig'de Galatasaray'ın başında 2'nci sezonunu geçiren Okan Buruk, görevini sezon başında bırakacak. Kulübe yakın kaynaklardan gelen haberlere göre; seçim öncesi birçok oyuncu ile sözleşme uzatma kararı alan Galatasaray'da sezon sonunda sözleşmesi bitecek olan Buruk'a bir teklif yapmadı. Başarılı çalıştırıcının bu yüzden takımdan ayrılabileceği belirtildi.

OPSİYONU DEVREYE GİRMİŞTİ

Tecrübeli çalıştırıcı sarı-kırmızılı takımın başına geçtiğinde 1+1 yıllık sözleşmeye imza atmıştı. Buruk'un takımı geçen sezon şampiyon olunca opsiyon maddesi devreye girmiş ve sözleşmesi bir sezon daha uzatılmıştı.

SEZON RAKAMLARI

Okan Buruk, Galatasaray'ın başında bu sezon tüm kulvarlarda 47 maça çıktı. 51 yaşındaki çalıştırıcı, bu karşılaşmalarda 35 galibiyet, 6'şar beraberlik ve mağlubiyet alarak 2.36 puan ortalaması tutturmayı başardı.

www.aksam.com.tr