Dries Mertens zamanı geliyor!

“Dries Mertens eski ihtişamını arıyor. İstatistikleri henüz etkileyici değil ancak zor bir başlangıçtan sonra olumlu yönde gelişmeler yaşıyor. Dünya Kupası yaklaşıyor ve Dries Mertens'in formu için ideal zaman geliyor.”

AKŞAM

Galatasaray'ın son lig maçında Başakşehir'e 7 atması ve Belçikalı Mertens'in performansı, ülkesinde dikkat çekiyor. Dünya Kupası öncesi Mertens'in Beşiktaş ve Başakşehir maçlarında ortaya koyduğu performansın bir 'Çıkış' işareti olduğunu belirten Belçika basını, oyuncunun Katar'da bu yükselişi devam ettirmesinin beklendiğini vurguladı. Standaart.be'den Alexander Van Caeneghem'in Mertens ve Galatasaray'a ilişkin değerlendirmesinde şu ifadelere yer verildi: "Dries Mertens, Belçika'nın Dünya Kupası'na çağrılan oyuncuları arasında en ilginç isimdir. Dramatik bir sezon başlangıcının ardından ligde zirve yarışına geri dönen G.Saray'da onun da yaptığı çıkış dikkat çekiyor.

OLUMLU TABLOYA KATKISI VAR

Galatasaray üst üste son 3 maçını kazanırken Mertens'in de yükselen formu dikkat çekiyor. Özellikle Başakşehir'e karşı 7-0'la kulüp tarihinin en farklı galibiyetlerinden biri alınırken, Mertens 5'inci golü attı. Türkiye ekonomisindeki sıkıntılara rağmen Galatasaray sezon başında yaptığı önemli transferlerle yeniden geçen sezonki başarısızlığı unutturup, Avrupa yarışına geri dönmek istiyor. Bu tabloda Mertens'in de katkısı var. İstatistikleri henüz etkileyici değil ancak zor bir başlangıçtan sonra olumluya dönüş var. Dünya Kupası yaklaşıyor ve Mertens'in böyle bir zamanda form tutması Belçika için de şans. Mertens'in yükselen grafiği ile Galatasaray arasında da bir korelasyon var. Spor Toto Süper Lig'in başlangıcından beri 64 şampiyonluğun 22'sini alan Galatasaray için böyle bir yükseliş gerekliydi."