FATİH BURAK YILDIRIM
Ligimizde ve Avrupa futbolunda yaz transfer dönemi hareketliliği şimdiden başladı. Bu yaz yeni takımlarına imza atacak birçok önemli futbolcu için hareketli saatler yaşanırken, Galatasaray formasıyla akıllara kazınan Derrick Köhn için ise 2 dev kulübün harekete geçtiği aktarıldı.
Süper Lig'de 2023/24 sezonunda Galatasaray forması giyen ancak sarı kırmızılılarda bekleneni veremeyen Derrick Köhn, Almanya'nın yolunu tutmuştu. Bundesliga'da önce Werder Bremen ve sonrasında ise Union Berlin formaları terleten 27 yaşındaki futbolcu, kariyerinde yeni bir sayfa açmaya hazırlanıyor.
Alman basınının aktardığı bilgiye göre, Derrick Köhn, bu yaz Union Berlin'e veda edebilir. Bu sezon takımında dikkat çeken bir performans sergileyen Ganalı sol bek için İtalya'dan iki talip çıktı. İtalya Serie A'nın önde gelen kulüplerinden Juventus ve Roma, Derrick Köhn'ü gündemine aldı.
İki ekibin de bu yaz transferi bitirmek istediği belirtilirken, bu transfer rekabetini kazanmak adına kulüplerin elini çabuk tutmaya çalıştığı da aktarılıyor.
Galatasaray macerası büyük hayal kırıklığı yaşatan Derrick Köhn, kariyerinin son dönemlerine girmeden önce son bir çıkış arıyor. 27 yaşındaki futbolcunun bu sebeple İtalyan devlerine sıcak bakabileceği de belirtiliyor.
Bu sezon Union Berlin formasıyla Bundesliga'da 25 maça çıkan Köhn, 1 gol ve 1 asistlik katkı sağladı.
Sezonun sona ermesiyle birlikte Ganalı futbolcu cephesinde sıcak gelişmeler yaşanabilir.