Calvert-Lewin hayırlı uğurlu olsun! Süper Lig devi devrede

Transfer dönemi bitti ama takımlar ara transfer döneminde kadrolarına güçlendirmek için çalışmalara devam ediyor. Yaz transfer döneminde birçok Avrupa kulübü ile ismi anılan Dominic Calvert-Lewin için yeni gelişmeler yaşanıyor. Everton'da forma giyen golcü futbolcu, Süper Lig devine transfer olabilir. İşte Calvert-Lewin transferinin perde arkası...

Transfer dönemi bitti ama takımlar ara transfer döneminde kadrolarına güçlendirmek için çalışmalara devam ediyor. Yaz transfer döneminde birçok Avrupa kulübü ile ismi anılan Dominic Calvert-Lewin için yeni gelişmeler yaşanıyor. Everton ile sözleşmesi Haziran 2025'de bitecek İngiliz golcü futbolcu için sürpriz bir iddia gündeme geldi.

AVRUPA KULÜPLERİ PEŞİNDE

Everton, Dominic Calvert-Lewin'i takımda tutmak istese de, İngiliz forvet birçok Avrupa kulübünün radarına girmiş durumda. Serie A'da hücum hattını genişletmek isteyen Juventus, Premier Lig ekiplerinden Newcastle, Arsenal ve Manchester United gibi takımların oyuncu ile ilgilendikleri yazıldı.

BEŞİKTAŞ, DOMİNİC CALVERT-LEWİN'İ LİSTESİNE ALDI

İngiliz basınında yer alan habere göre, kadro rotasyonunda sıkıntılar çeken ve Ocak ayında takviyeler için kollarını sıvayan Beşiktaş, Everton forması giyen Dominic Calvert-Lewin'i takibe aldı. Siyah beyazlıların 27 yaşındaki forveti kiralık olarak kadrosuna katmak istediği iddia edildi.

EVERTON KİRALAMAYA SICAK BAKMIYOR

Haziran 2025'te sözleşmesi sona erecek olan Dominic Calvert-Lewin, Everton ile yeni bir sözleşme imzalamadı. İngiliz basınına göre, Mavi beyazlı kulüpte teknik ekibin de 27 yaşındaki oyuncuyu takımda tutmak istemesi nedeniyle İngiliz futbolcuya şimdiden kazançlı bir yeni sözleşme teklif edildiği iddia edildi.

SEZON PERFORMANSI

Everton formasıyla bu sezon toplam 8 maça çıkan İngiliz futbolcu, 686 dakika süre aldı ve 2 gol atarken 1 de gol pası verdi.

KARİYERİ

Futbolculuk hayatına Sheffield United alt yapısında başlayan Calvert-Lewin, A takıma çıkma başarısı gösterdikten sonra İngiltere'de Stalybridge, Northampton gibi takımlara kiralandı. 2016-2017 sezonunda 1.80 milyon Euro karşılığında bonservis bedeli karşılığında Everton'ın yolunu tutmuştu. 27 yaşındaki golcü burada yakaladığı çıkış ile birlikte piyasa değerini 22 milyon Euro'ya yükseltti.