Arjantin-Fransa finali tekrar mı edilecek? Tüm dünyayı sarsan kural hatası

Katar'da düzenlenen 2022 Dünya Kupası'nın kapanışı dün gece gerçekleşirken, nefes kesen mücadeleyi penaltılarla Arjantin kazandı. 2018'in şampiyonu Fransa ise turnuvayı gümüş madalyayla tamamladı. Maçın ardından ise gündeme bomba gibi düşecek bir haber paylaşıldı: Arjantin'in golünde kural hatası var...

Ajansspor

Katar'ın evsahipliği yaptığı 2022 Dünya Kupası'nda dün gece nefes kesen bir maçla sahne kapandı. Lionel Messi'li Arjantin ile Kylian Mbappe'li Fransa'nın mücadelesinde gülen Tangocular oldu. Ancak maçın yankıları dinmek bilmiyor. Karşılaşmayla ilgili en flaş haber Fransız yayın organı L'Equipe'ten geldi. Habere göre Arjantin'in 3. golünde yedek kulübesindeki oyuncular vuruş sırasında sahaya girdi ve bu sebeple maçın tekrar oynanması gerekiyor...

ARJANTİN - FRANSA FİNALİ TEKRAR EDİLECEK Mİ?

Fransız L'Equipe gazetesi, uzatma dakikalarında Arjantin kaptanı Lionel Messi'nin attığı golün kurallara göre iptal edilmesi gerektiğini yazdı.

ARJANTİN'İN YEDEKLERİ SAHADA!

Söz konusu haberde Lionel Messi'nin takımını 3-2 öne geçiren golü yaptığı anın fotoğrafı yer alıyor. Fotoğrafta Arjantinli yedek futbolcuların vuruş sırasında sahada olduğunu görülüyor.

KURAL KİTABINA GÖRE GOL İPTAL EDİLMELİYDİ

L'Equipe, Futbol Birliği Futbol Kuralları kitabından konuyla ilgili maddeyi paylaştı. Söz konusu kuralda "Eğer bir gol atıldıktan sonra hakem, golün atıldığı sırada sahada ilave bir kişinin daha bulunduğunu fark ederse (Fazladan futbolcu, yedek oyuncu, değiştirilmiş oyuncu, ihraç edilmiş oyuncu, takım görevlisi) golü geçersiz saymalıdır. Maç fazla kişinin bulunduğu yerden golün atan takımın futbolcusunun kullanacağı bir direkt serbest vuruşla yeniden başlatılmalıdır" deniliyor.

SONUÇ DEĞİŞMEYECEK

Fransız basını, kural hatası iddiasında bulunsa bile sonucun değişmeyeceği belirtiliyor. Böylece Arjantin, 3. kere Dünya Kupası'nı kazanmayı başarmış oldu. Fransa'nın kazandığı kupa sayısıysa 2.