Arda Güler nerede oynuyor? Arda Güler kaç yaşında, nereli?

Avrupa Şampiyonası'nda oynanan ilk karşılaşmada A Milli Takımımıza galibiyeti getiren gollerden birini 65. dakikada Arda Güler attı. Arda Güler bu golle tarihe geçti. Arda Güler kaç yaşında, nereli? Arda Güler nerede oynuyor? aramaları artışa geçti. İşte merak edilenler...

A Milli Futbol Takımımız Avrupa Şampiyonası'nın F Grubu'nun ilk maçında Gürcistan'ı 3-1 mağlup etti. Arda Güler'in attığı golle tarihe geçtiği mücadele sonrası aramalar hız kazandı. Sporseverler ve Milli Takım sevdalıları "Arda Güler kaç yaşında, nereli? Arda Güler nerede oynuyor?" soruların yanıtını araştırmaya başladı...

ARDA GÜLER TARİHE GEÇTİ

A Milli Takım'ın ikinci golünü kaydeden Arda Güler, Milli Takımımız adına Avrupa Şampiyonası finallerinde gol atan en genç futbolcumuz oldu.

Arda, ilk maçında Avrupa Şampiyonası'nda gol atan en genç futbolcu rekorunu Cristiano Ronaldo'dan aldı. EURO 2024'ün en uzun mesafe golünü (26 metre) kaydetti ve stattaki ses seviyesi 118.6 dB olarak ölçüldü.

ARDA GÜLER KAÇ YAŞINDA, NERELİ?

Arda Güler 25 Şubat 2005, Altındağ doğumlu. 19 yaşında. Babası Ümit Güler, annesi Serap Güler'dir. 9 yaşında şehrinin takımı olan Gençlerbirliği altyapısında futbola başladı.

Gençlerbirliği Futbol Okulu'nda henüz 13 yaşındayken yetenekleriyle ön plana çıkan Arda, burada birçok lig maçında top toplayıcılık yaptı ve "ikibuçukluk" lakabını aldı. Arda, ilk kez Osmanlıspor-Gençlerbirliği U14 maçında başka bir futbolcuyu izlemek için tribünde yer alan Serhat Pekmezci tarafından fark edildi. Bu maçtan sonra Pekmezci, Fenerbahçe sportif direktörü Damien Comolli ve Başkan Ali Koç'a Arda'nın görüntülerinden oluşan bir DVD iletti.

Başkan Ali Koç, Gençlerbirliği SK başkanı Murat Cavcav ile temas kurdu ve transferin son günü 20 Şubat 2019'da 150 bin liralık bir bonservis ücreti ve bir miktar sonraki satış payıyla Arda Güler Fenerbahçe'ye transfer oldu. Kısa süre sonra ailesiyle birlikte İstanbul'a taşındı ve kulübün genç takımında oynamaya başladı.

ARDA GÜLER NEREDE OYNUYOR?

Güler, 6 Temmuz 2023 tarihinde toplam 30 milyon euro bedel ile Real Madrid'e transfer oldu.

Arda Güler, bu sezon Real Madrid ve Milli Takım formasıyla ilk 11 çıktığı 7 maçın 7'sinde de gol attı.