Abdülkerim Bardakcı'dan hiç kimse bunu beklemiyordu! Taraftarlar bile şaşkın

Galatasaray'da Abdülkerim Bardakcı gösterdiği performansla taraflı tarafsız herkesin büyük beğenisini kazanmış durumda. Sezon başı takıma katılan ve Marcao'nun gidişi sonrası o bölgeyi doldurup dolduramayacağı merak edilen Abdülkerim Bardakcı, selefini aratmak bir yana daha da üzerine koyarak devam ediyor.

aksam.com.tr

Galatasaray'da Abdülkerim Bardakcı'nın performansı gündeme oturmuş durumda. Sezon başı Fenerbahçe ile girilen yarışta Konyaspor'dan transfer edilen başarılı stoper, takıma olan katkısıyla parmak ısırtıyor. Takıma katıldığında sol stoperde Marcao'nun yedeği olarak düşünülen Abdülkerim, Brezilyalı oyuncunun Sevilla'ya transferi sonrası kendisini bir anda ilk 11'de buldu. Spor kamuoyu 28 yaşındaki oyuncunun Marcao'yu aratacağı fikrinde birleşirken, Abdülkerim Bardakcı gösterdiği performansla herkesi yanıltmayı başardı.

ABDÜLKERİM BARDAKCI LİGE DAMGA VURUYOR

Ligin ilk maçlarında gole sebep olan hatalar ve üst üste gelen kırmızı kartlarla birlikte Abdülkerim Bardakcı iyice eleştirilerin odağı olmuştu. Buna Galatasaray'ın istikrarsız performansı da eklenince taraftarlar, "Keşke Marcao gitmeseydi" yorumları yapmaya başladı. Ta ki Galatasaray'ın 11 maçlık seriye başladığı döneme kadar. Abdülkerim Bardakcı da bu periyotta adeta küllerinden doğdu. Yaptığı yerinde müdahaleler ve takım savunmasını yönetmesi bir yana, başarılı savunmacı topu oyuna sokmasıyla da herkesin beğenisini kazanmış durumda. Topla çıkışlarının yanı sıra uzun toplarıyla takım arkadaşlarını pozisyona sokmayı başaran Abdülkerim, Barış Alper Yılmaz'ın Sivasspor'a attığı golde asist, Kerem Aktürkoğlu'nun Hatayspor'a attığı golde de asistin asistini yaptı. Gol olan pozisyonların dışında oyunu dikine oynama yeteneğiyle birçok şans yaratan savunmacı, selefi Marcao'yu da geçmiş durumda.

NELSSON İLE AYRILMAZ İKİLİ

Süper Lig'de 18. hafta itibariyle lider durumda olan Galatasaray, aynı zamanda ligin en az gol yiyen takımı konumunda. Bunda da aslan payı kaleci Muslera'nın yanı sıra Nelsson ile müthiş bir ikili oluşturan Abdülkerim Bardakcı'ya ait. Danimarkalı stoper ile uzun yıllardır beraber oynuyor dedirtecek şekilde birbirini tamamlayan Abdülkerim, partneriyle birlikte sahada kusursuza yakın bir tandem oluşturmuş durumda. Bu da sarı kırmızılı takımın Kadıköy deplasmanında 3-0 kazandığı maçta, kalesinde çok fazla pozisyon vermemesiyle ortaya çıktı denilebilir.

HÜCUMDA DA ETKİLİ

Savunmadaki başarısının yanı sıra hücumda da etkili bir oyuncu olan Abdülkerim Bardakcı, her duran topta etkili oluyor denilebilir. Bu sezon yalnızca 1 golü bulunan başarılı oyuncu, takımının kazandığı korner ve serbest vuruşlarda ceza sahasında aksiyona girip rakiplere büyük bir tehdit oluşturuyor. Takım arkadaşlarıyla da çok iyi bir ilişkiye sahip olan Abdülkerim, genç oyunculara abilik yaparak takıma uyum sağlamalarını kolaylaştırıyor.

Galatasaray ile bu sezon 17 maça çıkan Abdülkerim Bardakcı, sezon başında Konyaspor'dan 2.8 milyon euroya transfer olmuştu. Marcao ise 12 milyon euro bedelle Sevilla'ya transfer olmuştu.

aksam.com.tr