Zirvenin adı Uğurcan!

Galatasaray karşısında takımını ipten alan tecrübeli kaleci Uğurcan Çakır, performansıyla parmak ısırtıyor! Trabzonspor, ligde liderliğini sürdürürken, kaleci Uğurcan Çakır da yaptığı kurtarışlarla zirvede yer alıyor. Uğurcan, kalesine gelen son 30 şutun 26'sını kurtarırken, Avrupa'nın 5 büyük ligi de baz alındığında, %82 ile kurtarış yüzdesi en yüksek kaleci oldu.

AKŞAM

Trabzonspor, iki maçlık galibiyet hasretine Galatasaray karşısında son verirken, maçın kahramanı ise kaleci Uğurcan Çakır oldu... Berkan Kutlu'nun şutunu ters ayakta yakalanmasına rağmen çıkaran, Babel'in iki şutunu köşeden kurtaran 25 yaşındaki eldiven, performansıyla Trabzonspor'un hem İstanbul'dan üç puanla dönmesini hem de şampiyonluk yarışında yara almamasını sağladı. Kalesine gelen altı isabetli şutun beşini kurtaran milli kaleci, Avrupa'nın 5 büyük ligi de baz alındığında performansıyla zirveye yerleşti.

İSPANYOL SIMON'U GERİDE BIRAKTI

Galatasaray karşısında yaptığı kurtarışlarla galibiyetin mimarları olan Uğurcan Çakır, Süper Lig ve 5 büyük ligdeki yüksek kurtarış yüzdesine sahip kaleciler arasında yüzde 82 ile ilk sırada. Konyaspor'un kalesini koruyan Boşnak file bekçisi İbrahim Sehic de Uğurcan'la aynı kurtarış yüzdesine sahip.

Bu iki isiminden sonra ise %81'lik kurtarış yüzdesiyle üçüncü sırada Wolvertampton'un file bekçisi Jose Sa var. Freiburg'dan Mark Flekken %80 ile dördüncü, Sevilla'dan Yassine Bouonu %79'la beşinci, Athletic Bilbao'dan Unai Simon ise %78'le altıncı sırada.

ŞU ANA KADAR 35 MAÇTA GOL YEMEDİ

Arsenal'den Aaron Ramsdale, Marsilya'dan Pau Lopez, Inter'den Samir Handanovic ve Nice'ten Walter Benitez de Simon ile aynı yüzdeye sahip. Performansıyla dünyaca ünlü kalecileri geride bırakan Uğurcan Çakır, ayrıca kalesine gelen son 30 şutun 26'sında rakiplerine gol izni vermedi.

Bu sezon 22 maçta sadece 17 gol yiyerek ligin en az gol yiyen kalecisi olan Uğurcan Çakır, tam 8 mücadelede de kalesini rakiplerine kapattı. Trabzonspor formasıyla çıktığı toplam 142 maçın 35'inde gol yemeyen Uğurcan Çakır %24.5'lik ortalama yakaladı ve 4 maçtan birinde kalesini kapatma başarısı gösterdi