Zirvede korona paniği

Fenerbahçe'nin yaptığı koronavirüs açıklaması sonrası Beşiktaş'ta da panik ortamı oluştu. Kanarya, ''Beşiktaş maçı sonrası 1 futbolcunun ardından 3 oyuncunun test sonuçları pozitif.'' duyurusunda bulundu. Sonra 1 vaka daha oldu. Kartal'da da önlemler artırıldı.

AKŞAM

Fenerbahçe, "Beşiktaş maçı sonrası semptom göstermesi sebebiyle PCR testi uygulanan ve pozitif çıkan 1 futbolcumuzun ardından tüm takıma uygulanan testlerde 3 oyuncumuzun sonucu daha pozitif çıkmıştır" açıklamasını yaptı. Sonra 1 vaka daha oldu! Böylece 1-1 biten Beşiktaş derbisinde koronalı bir futbolcunun oynadığı veya kulübede olduğu iddiaları güçlendi. Beşiktaş'ta da panik havası oluştu.

HEMEN KONTROL YAPILACAK

İki ekipte de milli takımlara gidenlerin testlere sokulmasının talep edildiği konuşuluyor. Ayrıca Beşiktaş da milli takımlarına gitmeyen oyuncularını vakit kaybetmeden kontrole yollayacak. Kanarya'da toplam vaka sayısı 5'e yükseldi. TFF, sezonun 2. yarısı öncesinde radikal bir karar almış ve Süper Lig'de korona sebebiyle erteleme yapılmayacağını ve hükmen yenilgi kararı vereceklerini belirtmişti.

HÜKMEN MAĞLUBİYET KARARI

Türkiye Futbol Federasyonu, "Liglerin 2. devrelerinin ilk maçlarından itibaren pozitif vakalar ve hastalığı geçirmekte olanlardan ötürü yapılan ertelemeler yapılmayacaktır. Kulüpler, Futbol Müsabaka Talimatı'na göre minimum 9 kişi ile sahaya çıkabilecek, aksi halde hükmen mağlup sayılacaklardır" açıklamasını yapmıştı. Fenerbahçe'de İrfan ve Sangare'nin ise sakatlığı sebebiyle Milli Takım kadrosundan çıkarıldıkları açıklanmıştı.