Zirve takibi

Medipol Başakşehir ve Trabzonspor kalan 5 haftanin 4'ünde ayni takımlarla karşılaşacak. İki ekip de Antalya, Denizli, Konya ve Kayseri ile oynayacak. Bu 4 takımla ilk önce lider Başakşehir oynayacak. Başakşehir'in oynadığı rakipler bir hafta sonra Trabzonspor ile karşılaşacak. Alınan sonuçlar zirve yarışını etkileyecek.

AKŞAM | Orçun ÖZATEŞ

Süper Lig’in bitimine 5 hafta kala hem şampiyonluk yarışında hem de küme düşme hattında büyük çekişme yaşanıyor. Zirve yarışında Başakşehir 60 puanla lider durumda… 58 puana sahip olan Trabzonspor da lideri yakından takip ediyor. Sivaspor ve Galatasaray ise zirvedeki rakiplerinin gerisinde kalmış durumda. Başakşehir ve Trabzonspor’un kalan 5 karşılaşmasına baktığımızda ise karşımıza ilginç tablo çıkıyor. 

DÜŞME HATTINI BELİRLEYECEK 

Zirvedeki iki ekip kalan 5 haftanın 4’ünde aynı rakiplerle karşılaşacak. Bu rakipler ligde kalma mücadelesi veren Denizlispor, Antalyaspor, Kayserispor ve Konyaspor… Bu 4 takımla ilk önce lider Başakşehir oynayacak. Başakşehir’in oynadığı rakipler bir hafta sonra Trabzonspor’un karşısına çıkacak. Alınan sonuçlar ligin altını ve üstünü bir anlamda belirleyecek.

Pandemiden çıkamadılar

BAŞAKŞEHİR 8 TRABZON 9 PUAN 

Başakşehir, bu dört takımdan Denizli ve Kayserispor’u evinde ağırlayacak. Antalya ve Konya deplasmanına gidecek. Trabzonspor ise Antalya ve Konya ile sahasında karşılaşacak. Denizli ve Kayseri ile dış sahada oynayacak. Başakşehir ligin ilk yarısında Antalya ve Kayseri’yi mağlup edip, Denizli ve Konya ile berabere kalmıştı. Trabzonspor ise Antalya, Konya, Kayseri’yi yenip, Denizlispor’a mağlup olmuştu.

AVERAJLAR ÖNEMLİ OLABİLİR

Sezonun ilk yarısında Trabzonspor ile Başakşehir 2-2 berabere kalmıştı. İki ekip ligin ikinci yarısında oynadığı maçta 1-1’lik eşitliği bozamadı. TFF mevzuatına göre ‘deplasman golü kuralı’ işlemiyor. Bu sebeple Trabzonspor ile Başakşehir sezonu aynı puanda tamamlarsa genel averaja bakılacak. Şu anda Fırtına artı 33, Başakşehir artı 28 averaja sahip.

Sörloth, Trabzonspor tarihine geçmeye aday