Zirve Cristiano Ronaldo'nun

Forbes Dergisi'nin hazırladığı listeye göre dünyada en çok kazanan futbolcu, Portekizli yıldız oldu. Onu ezeli rakibi Lionel Messi takip etti.

AKŞAM

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Manchester United'da forma giyen Portekizli yıldız Cristiano Ronaldo, bu yıl en çok kazanan futbolcular listesinde ilk sırada yer aldı. Forbes Dergisi'nin maaş, sponsor gelirleri ve bonusları hesaba katarak hazırladığı listede, yaz transfer döneminde Juventus'tan ayrılarak eski takımı Manchester United'a dönen 36 yaşındaki Ronaldo, 125 milyon dolarla 2021 yılının en fazla kazanan futbolcusu oldu. Barcelona'dan ayrılarak Paris Saint-Germain'e (PSG) transfer olan Arjantinli futbolcu Lionel Messi, 110 milyon dolar kazancıyla Ronaldo'nun ardından ikinciliği elde etti. Paris Saint-Germain takımında forma giyen Brezilyalı Neymar, 95 milyon dolar geliriyle üçüncü sıraya yerleşti.

DUVAR USTASI OLURDU!

Cristiano Ronaldo'nun annesi Dolores Aveiro, "Futbolcu olmasaydı muhtemelen bir duvar ustası olacaktı. Çok parasız günlerimiz oldu. Futbolu bırakmayı düşündü. Ben sepet yapıp satıyordum. Günde 130 sepet yaptığım oluyordu." dedi.

MESSI BİZDEN HER ŞEYİ GİZLEDİ

Barcelona'da Teknik Direktör Ronald Koeman, takımın eski yıldızı Messi'yi yorumladı. Hollandalı çalıştırıcı, "Messi son yılarda hem ilk sezonumda hem de önceki sezonlarda her şeyi gizledi. Onun maç kurtarma yeteneği sayesinde kulüpteki genel düşüş görülmedi. Şimdi ise Messi'nin gidişiyle her şey gün yüzüne çıktı." ifadelerini kullandı.

MBAPPE SORUNU

PSG Teknik Direktörü Mauricio Pochettino: "Lionel Messi, Neymar ve Di Maria birbirlerini çok iyi tanıyor. Zaten sürekli etkileşim içerisindeler. Şimdi buraya Mbappe'yi de entegre etmemiz lazım. Bu biraz zaman alıyor." diyerek Fransız yıldızı eleştirdi. Mbappe'nin takımdan ayrılmak istediği biliniyor.